Febra festivalurilor de muzică din vară, încă de-acum. S-a cumpărat tot!

Articol publicat in sectiunea Timp liber pe data 15 octombrie 2015

uk_festivalul-glastonbury

Fără a şti cine va cânta la festivalul de anul viitor, biletele puse în vânzare pentru ediţia din 2016 a Festivalului Glastonbury din Marea Britanie s-au vândut integral, duminică, în doar 30 de minute. Chiar şi aşa, nu s-a doborât recordul de anul trecut, când biletele s-au epuizat în 26 de minute, informează bbc.co.uk, citat de Gândul.

Fanii britanici s-au trezit devreme duminică dimineaţă pentru a se asigura că pot să se conecteze pe site-ul Festivalului Glastonbury la ora 09.00, încercând să obţină cel puţin unul dintre bilete, vândute cu preţul de £228, plus taxe de £5.

La începutul săptămânii trecute, alte 16.800 de bilete, care asigurau şi transportul la festival, s-au vândut în 20 de minute.

În 2015, au fost invitate la Glastonbury în calitate de headliner trupa rock The Who, rapperul Kanye West şi grupul Florence and the Machine, care fusese programat iniţial să cânte înainte de Foo Fighters, dar care a fost confirmat ulterior în calitate de cap de afiş, înlocuind astfel formaţia americană. Trupa Foo Fighters a fost nevoită să-şi anuleze prezenţa în festival după ce solistul Dave Grohl a căzut de pe scenă, în timpul unui concert, şi a suferit o fractură gravă la nivelul piciorului drept.

Anul viitor, printre favoriţii pentru scena principală, celebra Pyramid Stage, se află formaţia Coldplay, mai ales după ce organizatorul festivalului, Michael Eavis, a spus că patru dintre cele şase capete de afiş din următorii doi ani au mai participat la acest eveniment. Formaţia Coldplay a mai cântat în festival la ediţiile din 2002, 2005 şi 2011.

De asemenea, printre celelalte nume vehiculate se numără Adele, care ar putea lansa cel de-al treilea său album anul viitor, Foo Fighters, Blur, Fleetwood Mac şi AC/DC.

Festivalul Glastonbury, care nu a fost organizat în 2012 pentru a nu afecta desfăşurarea Jocurilor Olimpice de la Londra, are loc în mod tradiţional în ultimul weekend din luna iunie.

Festivalul Glastonbury atrage, în medie, 170.000 de spectatori în fiecare an, fiind organizat pe un platou ce aparţine unei ferme de lapte din comitatul Somerset.

Evenimentul a fost lansat după moartea lui Jimi Hendrix, în 1970. Participanţii la prima ediţie au plătit o liră sterlină, primind în schimb lapte de la fermă şi putându-i asculta pe Marc Bolan şi Al Stewart.

O perioadă, festivalul nu a mai fost organizat anual, însă în anii ’90 a căpătat anvergura internaţională pe care o are şi în prezent. Evenimentul a permis unor trupe precum Radiohead, care au cântat la Glastonbury în 1997, Coldplay, după reprezentaţia din 2002, şi Muse, prin concertul din 2004, să îşi croiască drumul către succes.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!