Federația second-hand

Articol publicat in sectiunea Editorial Sport pe data 4 martie 2016

Acum ceva vreme au murit 63 de oameni. Am scris la vremea respectivă despre asta. S-au dus să se distreze, s-au dus să asculte muzica lor, s-au dus să petreacă o seară departe de casă alături de cei dragi. Foamea organizatorilor, patronilor și autorităților i-au lăsat fără viață. Aviditatea. Lipsa logicii. Lucrurile au trecut și acum cei care au ucis încep să iasă încet din umbră. Să spună că “toți purtăm vina”. De parcă toți am fi organizat vreodată un concert. De parcă toți am fi acceptat să nu ne luăm nici cele mai mici măsuri de precauție, înghesuind în mizeriile de săli sute de oameni peste capacitatea lor. De parcă toți ne-am fi făcut vacanțele pe plaje însorite din banii pe care i-am pariat pe viața oamenilor.

Povestea se repetă. Răzvan Burleanu, Kunta Kinte al FRF, și Laurențiu Reghecampf, acest Mona Lisa de cartier, cer Primăriei bucureștene să-și asume deschiderea Arenei Naționale. Să se joace domnule pe ea, cu Spania, să alerge golanii pe tăpșanul ăla pe care se schimbă gazonul de cinci ori pe an. E spre binele fotbalului. Așa spuneau și organizatorii de concerte, e spre binele rock-ului românesc, al industriei. Și au murit 63 de oameni.

Arena Națională nu are aviz ISU. Cum ar veni, a funcționat ilegal și ilegal va funcționa și dacă va fi deschisă pe răspunderea Primăriei. Doar că aceasta nici nu vrea să audă. Așa că Burleanu a mers până la a da un ultimatum edililor. Va merge la Cluj. Va cere daune materiale. Va face și va drege. Le va arăta el lor.

Desigur, că Arena nu are aviz nu contează. Că o eventuală nenorocire nu mai produce doar 63 de victime, nici asta nu mai contează. Să-și asume răspunderea, domnule. Atitudine de om mic, meschin. Fără viziune, logică și empatie.

Și-acum parcă pricepem mai bine ce-i cu echipamentul acela second-hand în care este îmbrăcată naționala…

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!