Felix Tătaru, strategul lui Băsescu și Iohannis, audiat la DNA

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 6 martie 2015

Felix Tătaru, omul care a condus campaniile pentru prezidențiale ale lui Klaus Iohannis și Traian Băsescu, a ajuns, miercuri dimineață, la sediul DNA, fiind citat în calitate de martor, în dosarul Gala Bute. Potrivit presei de la București, Felix Tătaru, un personaj cunoscut în lumea comunicării politice, este suspectat de procurorii anticorupție că ar fi primit bani de la Elena Udrea prin intermediul lui Tudor Breazu, administratorul moșiei de la Nana a deputatului PMP.

Indiciile apar în stenograme din dosar, precum și în două denunțuri depuse la DNA de foști subalterni ai Elenei Udrea, mai exact de către Ștefan Lungu și Ana Maria Topoliceanu, fosta șefă a Companiei Naționale de Investiții (CNI). Aceasta susține că o mare parte din șpaga pentru Elena Udrea ar fi ajuns la Felix Tătaru.

Tătaru a declarat în fața sediului DNA că nu are nicio legătură cu dosarul Gala Bute și că îl cunoaște pe Breazu, dar nu a luat niciodată bani de la el și nici nu a intermediat vreo mită. Strategul în comunicare a precizat că a întâlnit-o pe Udrea, aflată acum în arest preventiv în dosarul Gala Bute, de două ori, însă nu poate spune că sunt „amici”. „Ne-am întâlnit pentru că era la PDL și am lucrat cu PDL”, a explicat Felix Tătaru care a adăugat că nu a primit nicio „pungă cu bani”, așa cum se precizează în referatul DNA, adăugând ironic că „tot timpul a primit bani pentru servicii”.

Procurorii anticorupție l-au audiat, miercuri dimineață, și pe Ștefan Lungu, fostul consilier personal al Elenei Udrea, pe vremea când aceasta era ministru al turismului. Felix Tătaru este strategul de comunicare ce l-a ajutat pe Traian Băsescu să câștige alegerile prezidențiale din 2009, dar a fost și consultantul lui Klaus Iohannis în campania electorală din luna noiembrie a anului trecut. Tătaru este directorul agenției de publicitate GMP și a fost consultant de comunicare în peste 20 de campanii electorale, atât locale, cât și naționale, dar doar pentru candidați și partide de dreapta.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!