Femeile, căutate la munca… în construcţii

Articol publicat in sectiunea Muncă, Resurse joburi, UK la zi pe data 13 februarie 2015

uk_construction woman2În UK se estimează că până în 2020 un sfert din forţele de muncă din construcţii vor fi ocupate de femei.

Conform unor noi studii, femeile vor reprezenta 25% din totalul forţei de muncă de şantier până în 2020 în UK. Cercetările realizate de firma de recrutare Ranstad CPE susţin că numărul femeilor în domeniul construcţiilor din 2010 şi până în prezent a crecut 4 procente. Adică de la 16% la 20%.

Ranstad prevede că acest procent va ajunge la 26% până în 2020, poate chiar mai mare, considerând posibilele schimbări culturale ce pot surveni. Conform cifrelor actuale, 20% din totalitatea forţelor de muncă sunt femei, adică un angajat din cinci.

Ranstad pretinde că şi pachetele salariale ale femeilor din domeniul construcţiilor a crescut cu 6% între 2005 şi 2015 şi că mai bine de 46% dintre acestea au peste zece ani de experienţă.

În pofida cifrelor crescute, această firmă de recrutare avertizează că principala barieră a femeilor în domeniul construcţiilor rămân rigiditatea şi preconcepţiile legate de munca femeilor pe şantier.

Owen Goodhead, directorul general de la Randstad Construction, Property & Engineering, spune: „Esenţa industriei construcţiilor este aceea de a pune fundamentul unui viitor prosper, astfel că este obligatoriu să se ţină pasul cu vremurile.”

„O industrie aflată într-o dezvoltare rapidă trebuie să exploateze la maxim orice dram de abilitate,” adaugă Goodhead. „Companiile care încearcă să rezolve dificultăţile cu care se confruntă femeile în câmpul muncii vor beneficia de un număr mărit de talente în domeniu şi vor exploata la maximum prilejul de a se dezvolta într-un ambient favorabil.”

„În schimb, cei care nu se vor adapta în această direcţie vor avea de pierdut. Afacerile care exclud, chiar şi în mod accidental, femeile de la muncă, vor avea de suferit”, este de părere Goodhead.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!