Femeile din România, active și performante în afaceri

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 6 noiembrie 2015

România este o țară atipică în regiune în ceea ce privește reprezentarea femeilor la nivel de conducere, cu destul de puține în funcții înalte în politică și administrație publică, însă foarte active și performante în mediul de afaceri, potrivit unei cercetări globale.

„În România, știm că 34% din acționarii companiilor sunt femei, deci o rată de reprezentare teoretic bună în cadrul afacerilor locale. La nivel de prezență în board-urile marilor companii, estimăm că diversitatea de gen este peste media de 10% a Europei de Est”, a declarat într-un comunicat Dana Noujeim, Managing Partner al filialei locale a companiei de cercetare Alexander Hughes, care a realizat studiul.

„Există multe exemple absolut remarcabile de femei care conduc unele din cele mai mari companii din România. România este o țară atipică în regiune – deși reprezentarea femeilor la nivel politic și în administrația publică este foarte scăzută la nivel înalt, în mediul de business femeile sunt active, performante și au succese durabile în companiile în care activează”, a adăugat ea, potrivit Mediafax.

 

Bărbații, în continuare favorizați

Tendința generală în mediul de afaceri este de diminuare a diferențelor de gen pentru manageri și executivi de top, deși balanța se înclină în continuare semnificativ în favoarea bărbaților.

Cea mai mare pondere a femeilor cu funcții de top se regăsește în America de Nord, unde acestea ocupă 20% din totalul general. În Europa de Vest, 17% dintre membrii consiliilor de management sunt femei, comparativ cu Europa Centrală și de Est, unde totalul acestora este cu 7% mai scăzut. Totodată, cei mai tineri directori și manageri de top se află în Europa Centrală și de Est, cu o medie de vârstă de 53 de ani, în timp ce la polul opus se află regiunea Asia/Pacific cu 62 de ani.

Compania de executive search Alexander Hughes a analizat componența consiliilor de administrație ale marilor companii la nivel internațional, prin prisma factorilor de gen, vârstă, expatriere, nivel de educație, mobilitate internă și durata serviciului. Studiul a cuprins peste 9.600 de persoane cu funcții de conducere din companii din Europa Centrală și de Est, Europa de Vest, precum și din America de Nord și Asia/Pacific.

Firma a analizat sectoare precum energie, utilități și servicii, industrie, tehnologie, media, telecom, imobiliare, construcții, infrastructură, inginerie, servicii financiare, piața de consum, bio-științe și servicii profesionale.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!