Femeile, pensionare la 65 de ani

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 18 noiembrie 2013

Dupa ce, in urma cu cateva luni, Guvernul anunta ca are in plan sa creasca varsta de pensionare a doamnelor, luni, amenintarea s-a concretizat, anunta ProTV.

Un proiect de modificare a legii prevede egalizarea varstei de pensionare. Toate femeile nascute dupa 1971 trebuie sa munceasca mai mult pentru a se bucura de pensie. Unii barbati cred ca varsta e prea inaintata pentru partenerele lor, care au muncit toata viata si acasa, nu doar la serviciu. Altora li se pare firesc sa fie aceeasi varsta pentru toata lumea. Pe site-ul Ministerului Muncii a fost pus in dezbatere proiectul care prevede ca, in cativa ani, sa fie egalizata varsta de pensionare a femeilor cu cea a barbatilor, potrivit noului acord cu Fondul Monetar International si cu Comisia Europeana.

Varsta de pensionare a femeilor va creste de la 59 de ani la 60 de ani pana in ianuarie 2015. Apoi, pana in 2030, va atinge 63 de ani, urmand ca cinci ani mai tarziu sa ajunga la egalitate cu cea a barbatilor, adica la 65 de ani. Guvernul vrea sa creasca varsta de pensionare ca sa reduca presiunea de pe fondul de pensii care, in prezent, face fata cu greu numarului mare de pensionari – cu 50% mai multi decat cei care contribuie lunar din salariu. Proiectul va ramane in dezbatere publica pani pe 18 noiembrie.


Etichete: , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!