Fermele urbane ale Londrei

Articol publicat in sectiunea Timp liber pe data 18 iunie 2016

Rare Breeds, Spitalfields Farm (young farmers club)

Îndreptaţi-vă către una dintre fermele urbane din Londra şi cunoaşteţi mai îndeaproape animalele. Este un mod perfect de a experimenta sentimentul unei vieţi rurale fără să fiţi nevoit să părăsiţi oraşul.

 

Belmont Children’s Farm

La acestă fermă pentru copii veți întâlni peste 30 de specii de animale: de la găini, gâște, cai și capre la vulturi, bufnițe și bufnițe albe. Ferma dispune și de o cafenea (Waffle Café), unde puteți servi vafele, mic dejun britanic, snack-uri și un meniu special pentru copii. Adresă: The Ridgeway (next to Sheepwash Pond), Mill Hill, London NW7 1QT; telefon: 020 8959 3308.

 

Deen City Farm and Riding School

Ferma se întinde pe cinci acri în imediata vecinătate a zonei Merton. Ferma pune la dispoziţie şi un program de voluntariat pentru cei care vor să experimenteze viaţa rurală şi să aibă grijă de animale şi plante. Printre atracţiile ceva mai puţin obişnuite ale fermei, pot fi incluşi Milo şi Kimby, cei doi alpaca, sau un păun alb ca zăpada pe care-l cheamă Derek. Ferma dispune şi de o şcoală de călărie. Adresă: 39 Windsor Avenue, Merton Abbey, London SW19 2RR; telefon: 020 8543 5300.

 

Freightliners City Farm

Pe lângă o serie de animale de fermă, Freightliners dispune de o grădină ornamentală plină cu flori, plante şi ierburi. Dacă vreţi să învăţaţi grădinăritul, atunci vă puteţi alătura clubului de grădinărit care se ţine săptămânal în zilele de miercuri. Ferma creşte fructe şi legume, care se vând pe durata întregului an. De asemenea, aceasta dispune de stupi care produc miere şi ceară de albine. Adresă: Sheringham Road, London N7 8PF; telefon: 020 7609 0467.

 

Hackney City Farm

Gâştele, curcanii, raţele, puii, oile, porcii, vacile, iepurii, porcii de Guineea şi măgarii, toate animalele fermei îşi doresc să aibă vizitatori. Hackney City Farm este un loc prietenos unde veţi putea gusta o foarte bună cafea italiană şi alte delicii prezente pe terasa din apropiere. Sunt puse la dispoziţie o varietate de activităţi, cum ar fi atelierele destinate textilelor, ceramicii sau meşteşugăritului. Adresă: 1A Goldsmiths Row, London E2 8QA; telefon: 020 7729 6381.

 

Hounslow Urban Farm

Mergeţi la ferma de animale şi priviţi cum sunt acestea hrănite, lucru care se întâmplă zilnic în jurul orei 15:30. Ferma dispune de un loc de joacă pentru cei mici şi de o zonă pentru picnic, dar şi de un magazin propriu de unde puteţi cumpăra ouă proaspete. Adresă: Faggs Road, Feltham TW14 0LZ; telefon: 020 8751 0850.

 

Kentish Town City Farm

Ferma vă oferă posibilitatea de a vedea o multitudine de animale de casă şi sălbatice. Cei mici pot să ajute la hrănit, curăţat şi îngrijit şi pot călări ponei în weekend. Ferma are un program încărcat în perioada vacanţei şcolare şi organizează evenimente anuale, cum ar fi May Day sau Apple Day. Adresă: 1 Cressfield Close, London NW5 4BN; telefon: 020 7916 5421.

 

Lee Valley Park Farms

Fermele Lee Valley Park dețin câteva animale de fermă neobișnuite, printre acestea regăsindu-se manguste, un soi aparte de găini, iepuri uriași, șinșile și o lamă. În perioada primăverii puteți privi clociri în incubatorul fermei, puteți face o plimbare cu tractorul pentru a vedea cum sunt mulse vacile și să duceți copiii să se joace în hambarul Bundle Barn. Adresă: Stubbins Hall Lane, Waltham Abbey, Essex EN9 2EF; telefon: 019 9289 2781.

 

Mudchute Farm

Dealurile abrupte şi ierboase, poienile împădurite şi păşunile de la Mudchute Farm sunt o oază de relaxare în lumea concretă de la Isle of Dogs. Ferma este o casă pentru multe animale, aşa cum ar fi lamele, şi oferă posibilitatea de a urma o şcoală de călărie, cu lecţii în grup sau particulare. De la magazin puteţi cumpăra pliantul cu traseele existente sau ziarul Muddie News. Locul este perfect pentru o plimbare în familie sau picnic. Adresă: Pier Street, London E14 3HP; telefon: 020 7515 5901.

 

Newham City Farm

Îndreptați-vă către Beckton pentru a vedea cel mai mare rezident al fermei Newham City: calul Blaze the Shire! Ferma mai deține și alte animale precum alpaca, o bufniță, un păun, vaci, oi și iepuri. Există și o cafenea și o zonă de joacă special amenajată pentru copii și înainte de a pleca nu uitați să cumpărați din producția proprie ouă proaspete, miere sau chiar bălegar pentru întreținerea grădinii! Intrarea este gratuită. Adresă: Stansfeld Road, Beckton, London E6 5LT; telefon: 020 7474 4960.

 

Spitalfields City Farm

Ferma se află la o aruncătură de băţ de Brick Lane. Programul „Adoptă un animal” este un mod extraordinar de a ajuta ferma, dar şi de a găsi un cadou neobişnuit pentru o persoană care le are pe toate!

Oportunităţile de voluntariat includ Clubul Tinerilor Fermieri care se ţine sâmbăta, iar ferma are un magazin în care se vând ouă, legume de sezon şi diferite ierburi. Adresă: Weaver Street, London E1 5HJ; telefon: 020 7247 8762.

 

Stepney City Farm

Ferma este deschisă vizitatorilor numai în perioada weekend-urilor, între orele 10.00 și 16.00. gama animalelor include ponei Shetland, capre, oi, vaci și rațe. de asemenea, există și un eleșteu, unde puteți repera broaște și mormoloci. După întâlnirea cu animalele, vă puteți relaxa în zona amenajată pentru picnic sau vă puteți cumpăra produse proprii și mici cadouri din magazinul fermei. Adresă: Stepney Way / Stepney High Street, London E1 3DG; telefon: 020 7790 8204.

 

Stepping Stones Farm

Este deschisă zilnic pentru vizitatori. Printre animale pot fi găsiţi poneii Shetland, ţapii, oile, vacile şi raţele. De asemenea, există şi un iaz unde puteţi vedea broaşte şi mormoloci. Adresă: Pier Street, London E14 3HP; telefon: 020 7515 5901.

 

Surrey Docks Farm

Aşezată pe locul unui şantier naval din secolul al XVIII-lea, Surrey Docks Farm are amenajate locuri pentru plante medicinale, legume sau fructe de grădină. Cafe Nabo vă oferă posibilitatea de a mânca sănătos. În afară de animalele prezente la fermă, le mai puteţi privi şi pe cele sculptate în bronz, aşezate pe marginea râului. Adresă: Rotherhithe Street, Rotherhithe, London SE16 5EY; telefon: 020 7231 1010.

 

Vauxhall City Farm

Furnizând un pic de viaţă rurală între străzile aglomerate şi clădirile înalte, Vauxhall City Farm este casă pentru cai, oi, găini, porci de Guineea şi alte animale. Voluntarii au grijă de fermă, iar orice mână de ajutor este întotdeauna binevenită. Locul este numai bun pentru o ieşire la picnic. Adresă: 165 Tyers Street, London SE11 5HS; telefon: 020 7582 4204.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!