Filmul regizorului Radu Muntean, în curând pe marile ecrane

Articol publicat in sectiunea Monden pe data 14 august 2015

Un etaj mai jos_Radu Muntean„Un etaj mai jos”, cel mai nou film semnat de Radu Muntean, va fi proiectat în cinematografele din România începând cu 18 septembrie.

Lăudată de presa internațională, pelicula a avut premiera mondială în această primăvară, la Festivalul de la Cannes, în selecția oficială Un Certain Regard.

Filmul spune povestea lui Pătrașcu, care, după ce are ghinionul de a fi unicul martor la o altercație domestică ce se sfârșește cu o crimă, trebuie să înfrunte doi „vecini” foarte apropiați: unul este ucigașul, celălalt este propria sa conștiință.

Protagoniștii filmului sunt actorii Teodor Corban, Iulian Postelnicu și Oxana Moravec.

Radu Muntean se află la al cincilea lungmetraj din carieră și a treia selecție la Festivalul de la Cannes. În 2008, a fost invitat în Quinzaine de Réalisateurs cu filmul Boogie, iar în 2010 și 2015 a revenit la Cannes, în selecția oficială, secțiunea Un Certain Regard, cu „Marți, după Crăciun”, respectiv „Un etaj mai jos”.

Imediat după proiecția de gală de la Cannes, presa internațională a apreciat noul lungmetraj al lui Radu Muntean. Despre „Un etaj mai jos” au avut cuvinte de laudă mai toate marile publicații de cinema ale lumii – de la „Variety”, „Screen Internațional”, „The Hollywood Reporter”, „Positif” și până la editorialiștii secțiunilor dedicate din „Le Monde” sau „Le Figaro”. Renumita revistă britanică „Sight & Sound” l-a plasat în topul celor mai bune 15 filme văzute la Cannes. „Un film foarte bun, dacă nu chiar revoluționar, despre – așa cum o sugerează și titlul – perspectivă și distanță”, remarcă „The Hollywood Reporter”, în timp ce „Screen International” îl descrie drept „un portret devastator al unui om slab și al societății pe care el o reprezintă, ambii rămași fără repere morale”.

Autor articol: Diana Roman

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!