Finala Cupei României a decis naționala

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 31 martie 2014

528 eliodor voica

Naţionala României debutează în preliminariile Campionatului European din 2016. La începutul lunii aprilie, România va juca două meciuri în compania Finlandei, având ca miză accederea în grupele preliminare ale turneului final din 2016. Prima manşă se va disputa pe 2 aprilie, la Chiajna, trei zile mai târziu fiind programat returul în Finlanda.

Echipa naţională se va reuni fără jucătorii de la HCM Constanţa, implicaţi în Cupa EHF. La sfârşitul săptămânii viitoare, campioana României va juca cu Chambery, într-un meci decisiv pentru calificarea în sferturi. Eliodor Voica a convocat cinci jucători de la HCM Constanţa: Popescu (portar), Şimicu, Csepreghi, Criciotoiu (9 metri) şi Cristescu (pivot).

Selecţionerul a format echipa naţională pe scheletul finalistelor Cupei României, HCM Constanţa şi Ştiinţa Bacău. Voica a convocat cinci jucători de la campioană şi alţi cinci de la Ştiinţa: Ramba, Fenici, Rotaru, Ghiţă (9 metri), Iancu (pivot). Antrenorul naționalei ar putea schimba liniile de 9 metri ca la hochei, Şimicu – Csepreghi – Criciotoiu cu Ramba – Rotaru – Ghiţă. Pentru meciurile cu Finlanda au mai fost convocaţi Şelaru, Macarie (portari), Florea, Asoltanei, Câmpan, Mihalcea (extreme), Racoţea, Şandru, Acatrinei (9 metri) și Talaş (pivot).

Eliodor Voica se va baza la meciurile cu Finlanda pe echipa care a ajuns în barajul pentru Campionatul Mondial la începutul acestui an. Marea schimbare a intervenit doar în poartă, Macarie fiind adus în locul lui Irimuş, care a suferit o intervenţie chirurgicală la genunchi. „Primul meu obiectiv la naţională a fost să formez un lot pe care să ne bazăm câţiva ani. Am convocat jucătorii cei mai în formă, care au ambiţie şi îşi doresc să vină şi să facă rezultate la naţională”, a declarat Voica.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!