Finantare pentru microbuz

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 27 ianuarie 2014

519 romania ciclismUniunea Ciclista Europeana (UEC) a acordat Federatiei Romane de Ciclism o finantare de 25.000 de euro. Motivul? Cumpararea unui microbuz, federatia de la Bucuresti neavand aceasta posibilitate.

„Am primit o sponsorizare din partea UEC in valoare de 25.000 de euro pentru un microbuz care va servi la deplasarea loturilor nationale la concursuri. Desigur, acest microbuz nu salveaza toate loturile, insa este un prim pas si sper ca pana la urmatoarele alegeri, federatia sa aiba un parc auto adevarat. Deocamdata avem un microbuz si doua Dacia Logan. Sper sa avem echipamentul necesar pentru o federatie profesionista ca toate loturile sa poata functiona asa cum trebuie”, a spus Eduard-Carol Novak, presedintele federatiei.

El a mai spus ca antrenorii nostri vor urma cursuri de perfectionare in urma carora crede ca vor ajunge la nivelul celor de afara. „Acest sport sufera de lipsa cunostintelor, lipsa antrenorilor si a informatiilor noi cu privire la pregatire, concursuri si tactici. Ne-am indepartat foarte mult de Europa. Bugetul cel mai mare al unei federatiei este cunostinta. Daca nu putem sa aducem informatii, sa invatam noi antrenori, atunci nu o sa avem niciodata acest sport si nu o sa avem posibilitatea de a creste. Incepand din acest an, FRC va organiza cursuri anuale cu traineri din Italia si Portugalia, iar in 5 ani vom avea antrenori la cel mai inalt nivel. Din cauza modului in care a functionat federatia, am pierdut contactul cu Europa”, a completat el.

De asemenea, Novak sustine ca in maximum 2 luni, FRC va avea un Consiliu de Administratie: „Nu exista un Consiliu de Administratie. Functionam doar cu presedinte si voluntari. Facem ce putem in baza statutului, deci nimic. Asteptam convocarea de catre MTS a unei noi Adunari Generale in care sa alegem un nou Consiliu de Administratie. In doua luni se va termina tot acest razboi”, a anuntat el.


Etichete: , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!