Firmele de top preferă candidaţi cu pedigree

Articol publicat in sectiunea UK la bani mărunţi pe data 23 iunie 2015

uk_elevi Eton

Aşa a fost dintotdeauna. Iar astăzi, un studiu făcut de Social Mobility and Child Poverty Commission, constată acelaşi lucru: că la locurile de muncă cu pretenţii, candidaţii care se prezintă la interviu şi care provin din familii cu dare de mână şi îşi permit să urmeze instituţii educaţionale de top, au şanse mai mari de a fi acceptaţi la locuri de muncă superioare decât cei proveniţi din familii cu resurse medii şi mici.

Studiul a confirmat că, anul trecut, la companiile de contabilitate fruntaşe 70% din noii candidaţi acceptaţi la muncă au fost la şcoli private (la care studiază doar 7% din tinerii din UK) sau la universităţile de stat, dar cu pretenţii. La firmele de avocatură, 40% dintre candidaţii luaţi în perioadă de probă anul trecut au fost dintre cei care au urmat cursurile unei şcoli private, cu taxă.

Acest studiu, concluzionează Alan Milburn, directorul Comisiei, arată în mod vădit că tinerii care provin din familiile clasei muncitoare din Marea Britanie sunt daţi la o parte, în mod sistematic, de la locurile de muncă de top.

Conform raportului, majoritatea studenţilor care ajung să studieze la universităţile cele mai râvnite din UK au fost în prealabil şcoliţi în instituţii private, mult prea scumpe pentru familiile cu venituri modeste.

Acelaşi raport arată şi că numărul de candidaţi la job-uri de top proveniţi din familii cu resurse limitate, este mai redus, pentru că aceştia simt că şansele lor de acceptare sunt mici, respectiv consideră că nu s-ar putea integra în atmosfera culturală din aceste firme.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!