Fiscul va verifica marile averi

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 29 mai 2014

Fiscul va extinde la nivel naţional controlul persoanelor fizice cu averi sau venituri mari, urmând ca în fiecare judeţ să fie făcută, în intervalul 1 iulie – 30 septembrie, o listă cu câte 50 persoane. Totalul celor verificaţi dacă şi-au declarat corect veniturile urmează să se ridice la 2.000 de persoane.

Listele vor fi redactate de către compartimentele de verificare fiscală a persoanelor fizice din cadrul administraţiilor judeţene, au declarat agenţiei Mediafax surse oficiale.

Acţiunea care va începe în luna iulie nu va viza şi municipiul Bucureşti, pentru care au fost deja iniţiate anterior astfel de verificări, ci reprezintă o extindere la nivel teritorial a controlului.

Practic, această extindere a controlului este iniţiată după finalizarea verificărilor efectuate de Direcţia de Verificări Fiscale de la centru pe un prim eşantion de 30 de persoane, selectat dintr-un grup lărgit de 300 de contribuabili‎ persoane fizice care au intrat în Programul de îmbunătăţire a conformării fiscale.

Potrivit surselor citate, în urma acestor verificări, Fiscul a identificat, într-o primă fază, 10 persoane din cele 30 care nu şi-au îndeplinit obligaţiile şi care vor fi supuse investigaţiilor suplimentare.

„Acum, pe baza rezultatelor obţinute la centru şi a consolidării procedurilor de verificare, conducerea Fiscului a decis extinderea programului la nivelul întregii ţări”, au explicat sursele.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!