Fiul lui Mureșan, vedetă la americani

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 23 ianuarie 2015

566 muresanWashington Post a dedicat un material destul de important lui George Mureşan, fiul cel mare al lui Ghiță Mureșan. La nivel de sport universitar, Mureşan face spectacol sub panou pentru formația Universităţii St. Andrew’s.

George s-a impus titular, iar jurnalistul Brandon Parker i-a urmărit evoluţia de pe teren. “George iese din umbra celebrului său tată şi îşi impune propriul nume în lumea baschetului”, spune acesta.

“Nu mă împinge în jos, nici nu mă ridică în slăvi. Dar îmi dă multe sfaturi. Este captivant, pentru că a fost la profesionişti, ştie despre ce vorbeşte”, descrie George Mureşan relaţia cu tatăl său. George are un stil de joc diferit faţă de tatăl său: nu se impune prin talie, dar este mai agil, mai suplu şi mai rapid. “La început mergeam în diferite locuri, lumea se îndrepta spre noi şi cerea autografe, voiau să facă fotografii. Eram confuz când eram mic. Dar am crescut şi pentru că lumea continua să mă întrebe despre tatăl meu care fusese în NBA, mi-am dat seama că ăsta este motivul”, spune George.

“Ca jucător, la început am resimţit presiune. Dar mi-am dat seama că este o greşeală, că sunt multe alte lucruri care pun presiune pe mine, acesta nu trebuie să fie unul dintre ele. Am realizat că tata mă ajuta enorm şi că trebuie să încep să absorb acest ajutor”, continuă el.

George joacă baschet de la 6 ani, atunci când a început să îl însoţească pe tatăl său la activitățile din cadrul Giant Basketball Academy.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!