Flash fără frontiere

Articol publicat in sectiunea Politică externă pe data 13 noiembrie 2015
  • Germania: 21 miliarde de euro pentru imigranți în 2015
  • Ambasadorul Klemm, despre România
  • Autorităţile germane verifică Dacia

 

Germania: 21 miliarde de euro pentru imigranți în 2015

Germania se confruntă cu costuri de peste 21 miliarde de euro anul acesta, generate de ampla operațiune de găzduire, hrănire și educare a sute de mii de refugiați, estimează Institutul Ifo din Munchen.
Estimarea pornește de la presupunerea că 1,1 milioane de imigranți vor solicita azil în Germania în 2015, scrie Reuters. Suma estimată reprezintă o creștere abruptă față de estimările din septembrie, când era vorba doar de 10 miliarde de euro, raportat la 800.000 de azilanți și excluzând costurile cu educația. Guvernul german nu a publicat o estimare oficială a costurilor generate de afluxul de imigranți, însă a sporit finanțarea landurilor cu 4 miliarde de euro. Ministrul german de finanțe, Wolfgang Schaeuble, a arătat că Guvernul federal va investi aproximativ 8 miliarde de euro anul viitor pentru găzduirea și integrarea azilanților.

 

Ambasadorul Klemm, despre România

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Hans Klemm, a declarat, la Alba Iulia, că încă nu s-au îndeplinit toate condițiile pentru ca românii să poată călători fără viză în SUA, dar că România merge „în direcția cea bună”. „Cele mai multe dintre condiții au fost îndeplinite, ca urmare a lucrărilor Guvernului, dar una este faptul că numărul de aplicanți cărora li se refuză viza trebuie să scadă sub un anumit nivel. Merge în direcția cea bună (…), România se îndreaptă în direcția cea bună.”

 

Autorităţile germane verifică Dacia

Autoritatea germană pentru Transport Rutier (KBA) va verifica emisiile a 50 de modele de maşini cu propulsie diesel, inclusiv motoare Dacia, în cadrul anchetei declanşate după dezvăluirile despre softul folosit de grupul auto Volkswagen.

Autoritatea germană pentru Transport Rutier (KBA) va efectua teste de emisii în cazul a 50 de modele de maşini, de la 23 de producători auto, existând suspiciuni că nivelul declarat al noxelor este depăşit, informează site-ul agenţiei Reuters.

„Verificările au fost declanşate după ce grupul auto Volkswagen a recunoscut manipularea testelor de emisii, dar şi după ce părţi terţe au indicat emisii poluante anormale”, precizează KBA.

Potrivit Autorităţii germane pentru Transport Rutier, vor fi verificate modele diesel Dacia, Audi, BMW, Ford, Opel, Mercedes, Porsche, Smart, Volkswagen, Alfa Romeo, Chevrolet, Fiat, Hyundai, Honda, Jeep, Land Rover, Mazda, Mitsubishi, Nissan, Peugeot, Renault, Toyota şi Volvo.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!