Flat închiriat mai ceva ca pâinea caldă

Articol publicat in sectiunea Locuinţe, UK la bani mărunţi pe data 16 martie 2015

de-inchiriat

Un flat micuţ din Londra, scos pe piaţa de închiriere la preţul de £1.560 pe lună, a fost închiriat la doar 40 de minute după postare. Interesul pentru căsuţa “cât o cutie de pantofi” a fost foarte mare, candidaţii ajungând să liciteze între ei. Câştigătorul a înaintat £10.000 fără să clipească.

Proprietatea se află în zona Mayfair, mai exact pe Pollen Street şi, pentru o astfel de zonă – Soho – s-ar justifica chiria de £1.560 pe lună, chiar dacă apartamentul este foarte mic, având un dormitor, camera pentru duş şi un mic living. Însă preţul mare şi spaţiul minimal nu i-a speriat pe cei interesaţi.

La doar 15 minute după postarea pe internet, agenţia s-a trezit cu mai bine de 200 de persoane interesate. După alte 25 de minute, proprietatea a trebuit să fie scoasă de pe piaţă, în condiţiile în care una dintre persoanele interesate s-a oferit să plătească depozitul şi chiria pe şase luni în avans, ceea ce înseamnă £10.000!

Elizabeth Harris, directorul agenţiei E J Harris, a zis că tranzacţia a fost „extraordinară”! „De-ar fi fost un apartament în districtul vestic, cu ţinută înaltă din Mayfair, m-aş fi aşteptat să se dea fără prea mare efort, însă acest apartament este unul standard, aflat la graniţa estică a Soho-ului, înspre Regent Street. Piaţa este foarte activă, iar natura ordinară a acestui apartament face ca interesul pe care l-am întâlnit să fie de-a dreptul extraordinar.”

Cu aceiaşi bani s-ar fi putut închiria o casă de ţară imensă, cu patru dormitoare, în Somerset sau un apartament cu două camere, spaţios şi plăcut, cu grădină, în Wimbledon.

Câştigătoarea licitaţiei este o femeie de treizeci şi ceva de ani care lucrează ca manager la unul din hotelurile de cinci stele de pe Park Lane. Avea nevoie de o casă aproape de muncă, ideal în Mayfair. Aceasta n-a apucat să vadă apartamentul înainte de a face o ofertă asupra lui, însă, cu o competiţie atât de acerbă, şi-a asumat riscul de a nu lua ceva pe placul ei. Iar decizia de a acoperi toate cheltuielile pe următoarele şase luni cu o plată de £10.000 în avans a luat faţa întregii concurenţe.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!