Floarea-cadavru, cea mai mare floare din lume

Articol publicat in sectiunea Divertisment pe data 3 iulie 2014

Un eveniment extrem de rar s-a petrecut la Grădina Botanică Marie Shelby, unde cea mai mare floare din lume, Arum Titan (Amorphophallus Titanium), a înflorit după 10 ani. Floarea-cadavru, cu înălțimea de 3 metri, atrage o mulțime de turiști de fiecare dată când se produce un asemenea eveniment.

Recent au înflorit două flori-cadavru în același timp la Grădina Botanică Sarasota din Florida, Statele Unite, potrivit publicației Science Alert, citată de Ziare.com.

Evenimentul este echivalentul unei eclipse de Lună pentru lumea botanicii. Floarea, care a rămas inactivă 10 ani, și-a dezvăluit petalele sale roșiatice, însă rău mirositoare, precum „o esență de pește putred” sau „o fermă într-o zi toridă, în care o vacă a murit”, conform cercetătorilor de la Grădina Botanică din Florida.

Floarea-cadavru este originară din pădurile tropicale din Sumatra și Indonezia, iar planta se distinge datorită unei florescențe sub formă de inimă.

Aceste specimene de flori sunt considerate cele mai mari din lume. Floarea-cadavru de la Grădina Botanică din Sarasota s-a închis la doar 48 de ore de la înflorire, iar mirosul său de putrefactie a dispărut.

Arum Titan și-a ascuns privirilor floarea sa uriașă și vor trece mulți ani până când se va mai produce din nou acest eveniment rarisim.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!