Florența Mihai, omagiată

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 22 octombrie 2015

602 florentaDavid Haggerty, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Tenis (ITF), i-a adus un omagiu Florenţei Mihai, decedată săptămâna trecută, apreciind că lumea tenisului va simţi lipsa celei care a reprezentat România cu distincţie, atât ca jucătoare, cât şi în calitate de căpitan al echipei de Fed Cup.

„Cu adâncă tristeţe am aflat de decesul Florenţei Mihai. Florenţa a fost o stea a tenisului românesc şi şi-a reprezentat ţara cu distincţie atât ca jucătoare, cât şi în calitate de căpitan al echipei de Fed Cup de-a lungul multor ani. Comunitatea tenisului îi va simţi lipsa”, a declarat el într-un material postat pe site-ul itftennis.com, în care se prezintă şi detalii din cariera fostei jucătoare.

Fosta jucătoare Florenţa Mihai, prima româncă finalistă la Roland Garros, a încetat din viaţă miercurea trecută şi a fost înmormântată sâmbătă, la Bucureşti.

Florenţa Mihai a obţinut medalia de bronz la Roland Garros în 1976, s-a clasat în primele opt jucătoare la simplu la US Open-ul din 1979 şi a făcut parte din echipa de Cupa Federaţiei a României timp de șase ediţii (dublu alături de Virginia Ruzici), reuşind să intre în primele opt echipe din Grupa Mondială la ediţiile din 1983 – Zurich, 1981 – Tokyo, 1980 – Berlinși 1978 – Melbourne.

Multiplă campioană naţională la probele de simplu, dublu şi dublu mixt (1971-1983), Florenţa Mihai s-a impus şi în multe turnee internaţionale, printre altele câştigând proba de dublu la Campionatele Europene de Seniori (amatori) şi medalia de bronz, la simplu, în 1978.

Ca antrenor, Florenţa Mihai a fost căpitan-nejucător al echipei de Cupa Federaţiei aproape 14 ani, incluzând trei ediţii în Grupa Mondială I şi II (1999, 1992 şi 1991), a condus echipa României la Jocurile Olimpice de la Barcelona (1992), de la Atlanta (1996) şi de la Sydney (2000) şi a fost antrenoarea unor jucătoare de top precum Irina Spîrlea – loc 7 mondial, Ruxandra Dragomir – loc 15 mondial şi Irina Begu.

La Federaţia Română de Tenis Florenţa Mihai a activat ca secretar general (1984 – 1989), antrenor federal, consilier de specialitate şi consilier al preşedintelui.

Florenţa Mihai a fost antrenor emerit, a primit Ordinul Meritul Sportiv Clasa I (1979 şi 1977) şi Medalia Naţională, serviciul Credincios Clasa a III-a.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!