Florentin Matei, aproape de Germania

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 3 iulie 2014

541 florentin matei

După un sezon reuşit în Ucraina, în tricoul lui Volyn Luţk, Florentin Matei este la mare căutare. Mijlocaşul român ar putea să facă în vara aceasta cel mai important pas din carieră, nemții de la Hannover şi Freiburg interesându-se de serviciile sale.

Tânărul mijlocaş de 21 de ani a fost considerat cândva unul dintre cele mai bune produse ale Academiei Stelei. La 15 ani a fost în probe la Liverpool, dar părinţii săi au considerat că este prea tânăr pentru o asemenea mutare. A continuat fotbalul la Academia Stelei, dar parcursul său a dezamăgit. N-a reuşit să se impună la prima echipă, iar în 2011 s-a despărţit de gruparea din Bd. Ghencea. Şi-a căutat norocul prin Italia, la juniorii Fiorentinei şi ai Cesenei, însă nici acolo nu a reușit să se acomodeze.

După ce a încercat să ajungă la un acord cu Sporting Gijon, Dinamo şi Rapid, fără să reușească să câştige încrederea antrenorilor, în cele din urmă, în toamna anului trecut, a semnat un contract cu Volyn Luţk, echipă la care este legitimat şi Eric Bicfalvi, acesta ajutându-l să semneze și să se acomodeze. Începutul a fost, cum era de așteptat, unul deosebit de ezitant, dar spre finalul stagiunii Kvartsyanyi, tehnicianul ucrainenilor, i-a oferit mai multe şanse, iar Matei a profitat din plin de ele. Tehnica şi vârsta sunt în avantajul său, deși la 21 de ani alții sunt departe, astfel că evoluţiile din ultimele luni l-au adus în atenţia unor formaţii de plan secund din Germania, anunţă les-transferts.com.

„În prezent la clubul ucrainean Volyn Luţk, Florentin Matei ar putea în curând să facă un nou pas în carieră. Există interes pentru mijlocaşul de 21 de ani din partea unor formaţii din Bundesliga: Hannover şi Freiburg s-au interesat deja de român. Acesta mai are contract cu actualul club până în iunie 2016”, anunţă les-transferts.com.

Iniţial, calităţile tehnice ale lui Florentin Matei l-au încântat pe patronul Stelei, care se declara convins că acesta va deveni cel mai scump jucător din istoria clubului din Ghencea.

„Acum, nu mă mai înşel. Am fost şi eu şi l-am văzut la antrenament. O să fie cel mai mare jucător scos de Steaua. Exact ca Hagi, are acelaşi stil, şi cum loveşte mingea, şi cum driblează. Ăsta va fi noul Hagi. Cică e mai bun ca el. El va fi noul Hagi, cred că voi lua pe el 70 de milioane de euro peste câţiva ani”, spunea Becali despre Florentin Matei, în urmă cu ceva timp.

Anii au trecut, iar Florentin Matei a fost considerat de antrenorii Stelei din acea perioadă prea fragil pentru a deveni o prezenţă constantă în primul „11” al actualei campioane. În cele din urmă, Becali a decis să scape de jucător, convins că pariul său pe acesta a fost unul hazardat. Până în stagiunea 2013-2014 vorbele lui Becali au avut acoperire, însă mijlocaşul pare decis să le demonstreze tuturor că poate ajunge la cel mai înalt nivel.

„Dacă ăsta ajunge fotbalist eu îmi tai capul.  Nu s-a născut fotbalist, el s-a născut să jongleze mingea. Matei n-are nici forţă, nici viteză”, spunea Becali în clipa în care a scăpat de Matei.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!