Flota rusă își extinde activitățile în Marea Neagră

Articol publicat in sectiunea Politică externă pe data 31 iulie 2015

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a aprobat o serie de modificări ale reglementărilor maritime, în sensul extinderii activităților flotei ruse în Marea Neagră, în Marea Baltică și Marea Mediterană, pe fondul consolidării prezenței militare NATO, anunță vicepremierul rus Dmitri Rogozin.

„Președintele Vladimir Putin a promulgat, duminică, o serie de anexe la Doctrina maritimă. Amendamentele la Doctrina navală a Rusiei au devenit necesare din cauza extinderii NATO spre Est și în contextul unificării Crimeii cu Rusia”, a explicat Dmitri Rogozin, potrivit site-ului agenției TASS.

„Erau necesare schimbări în contextul modificării situației politice internaționale și al consolidării rolului Rusiei de mare putere navală”, a subliniat Rogozin.

„Se pune un accent special pe zonele atlantică și arctică. Suntem atenți la zona Oceanului Atlantic, în contextul extinderii NATO spre Est și al construirii infrastructurii militare în apropierea frontierelor ruse”, a explicat Rogozin.

„Al doilea element luat în considerare este cel al unificării Crimeii și Sevastopolului cu Rusia. În al treilea rând, există intenția de a relua prezența flotei ruse în Marea Mediterană”, a insistat Rogozin.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!