Fluorul ne… prostește!

Articol publicat in sectiunea Sănătate pe data 29 ianuarie 2016

Ce este mai important: un dinte sau sănătatea mentală a copiilor noștri? Aceasta este o problemă de interes general pe care un avocat american a ridicat-o ca urmare a inițiativelor guvernamentale ce privesc fluorizarea artificială a apei în încercarea de a combate incidența cariilor dentare.

Pericolul, după cum afirmă oamenii de știință de la Universitatea Harvard, Statele Unite, și Universitatea de Medicină din Shenyang, China, este clar: fluorul împiedică dezvoltarea cerebrală normală, rezultatul fiind apariția generațiilor de copii cu inteligență redusă.

Potrivit experților, care au evaluat un număr de 27 de studii efectuate în anii trecuți și care au avut în vedere influența fluorului asupra coeficientului de inteligență umană, dezvoltarea mentală este afectată în mare măsură de această substanță cunoscută mai ales datorită virtuților sale în prevenirea apariției cariilor dentare.

Copiii care locuiesc în zone în care apa este îmbogățită în mod artificial cu fluor au un IQ în medie mai scăzut decât ceilalți copii care nu sunt expuși acestei substanțe. Mai mult decât atât, femeile însărcinate ar trebui să se îngrijoreze pentru că, spun specialiștii, „fluorul traversează placenta, ajungând la făt. Creierul acestuia este mult mai sensibil la toxine decât un creier dezvoltat complet, iar prejudiciile aduse pot fi permanente”, a explicat dr. Anna Choi, în raportul Universității Harvard.

Potrivit unui alt studiu, efectuat în 2010 în China, copiii de 13 ani din două sate prezentau diferențe majore ale coeficientului de inteligență ca urmare a faptului că într-unul alimentația acestora era fluorizată artificial, iar în celălalt sat nu. Astfel, copiii care nu au fost expuși fluorului prezentau un IQ cu 350% mai mare decât ceilalți.

Aceeași situație s-a înregistrat și în India, unde copiii hrăniți cu alimente îmbogățite cu fluor s-au dovedit a fi mai puțin inteligenți decât ceilalți. Experții susțin că fluorul, în cantități considerabile, ajunge pe calea sângelui la creier, unde alterează structura și funcția țesutului neural.

„Nu are sens să tot discutăm despre experimentele cu fluor care privesc copiii, menite a satisface agenda politică a unor grupuri de interese”, și-a arătat indignarea avocatul Paul Beeber, președintele New York State Coalition Opposed to Fluoridation. „Chiar dacă fluorizarea apei reduce incidența cariilor dentare, este oare un dinte mai important decât sănătatea creierului? E timpul să lăsăm politica deoparte și să oprim fluorizarea artificială peste tot!”, a mai spus acesta, citat de site-ul Naturalnews.com.

Autor articol: Diana Roman

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!