FMI, optimist in privinta Romaniei

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 10 ianuarie 2010

Seful Fondului Monetar International (FMI) pentru Europa, Marek Belka, a declarat ca Romania are „perspective bune” pentru urmatoarele trimestre si ca aprobarea celei de-a treia transe a acordului nu ar trebui sa intampine dificultati, singura problema fiind aprobarea bugetului pe 2010 in Parlament. El s-a aratat increzator ca Romania va primi a treia transa a pachetului de finantare, dupa aprobarea bugetului de austeritate pentru anul 2010, potrivit Reuters.

„Romania este o tara membra a Uniunii Europene, cu o banca centrala independenta si solida. Nu vad nicio problema aici. Consider ca Romania are perspective bune pentru urmatoarele trimestre”, a spus Belka. O misiune a Fondului se va afla in Romania, in aceasta luna, pentru evaluarea acordului.

„Nu ar trebui sa existe probleme cu acordarea celei de-a treia transe. In ianuarie, FMI va trimite o misiune in Romania pentru a incepe negocierile de incheiere a evaluarii. Singura piedica este aprobarea bugetului pe anul urmator de catre Parlament, insa nu cred ca vor exista probleme in aceasta privinta”, a adaugat Belka. Parlamentul se va reuni in sedinta de plen din data de 11 ianuarie, in sesiune extraordinara, pentru dezbaterea proiectului de buget de stat pe anul 2010.


Etichete: , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!