Foamete în Marea Britanie

Articol publicat in sectiunea UK la zi pe data 12 decembrie 2014

Foametea este una dintre marile probleme cu care se confruntă în prezent Marea Britanie, conform unui raport realizat la solicitarea Arhiepiscopiei de Canterbury, ale cărui rezultate au fost date publicității în 8 decembrie.

„Există oameni care nu au suficienţi bani să-şi cumpere suficientă hrană în această ţară”, se arată în raportul „Feeding Britain”, întocmit de către o comisie de anchetă din care fac parte parlamentari din toate partidele.

Numărul persoanelor care cer ajutor alimentar apelând la Trussell Trust, una dintre cele mai importante asociaţii de gestionare a unor bănci alimentare, a crescut de la 128.697 în perioada 2011-2012 la 913.138 în perioada 2013-2014, potrivit reprezentanților acesteia.

Raportul exprimă îngrijorarea faţă de creşterea costurilor aferente gospodăriilor britanice, incluzând cheltuieli esenţiale cum ar fi chirie, energie şi hrană, în contextul în care aceste costuri au scăzut în perioada 1953-2003.

Arhiepiscopul din Canterbury Justin Welby a comparat situaţia refugiaţilor dintr-o tabără de refugiaţi din Republica Democratică Congo cu cea a unei familii britanice pe care a cunoscut-o la o bancă alimentară.

„Consider situaţia lor mai mult decât şocantă”, a declarat liderul spiritual al celor aproximativ 80 de milioane de anglicani din întreaga lume, într-un articol publicat duminică în ziarul Mail on Sunday.

Autor articol: Marcel Istrate

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!