Fobiile celebrităţilor

Articol publicat in sectiunea Monden pe data 5 decembrie 2014

Scarlett Johansson2_1

Scarlett Johansson

Păsările şi gândacii îi provoacă lui Scarlett Johansson atacuri de panică. Actriţa suferă de ornitofobie şi entomofobie (deşi termenul este mai general şi cuprinde şi insectele).

„E ceva ce are legătură cu aripile şi ciocurile şi fâlfâitul acela… Mă îngrozesc. Nu am scăpat de această teamă. Mi-a fost îngrozitor de teamă şi de gândaci pe platou [la filmările lui We Bought a Zoo]. Strigam «Ahh, nu veni mai aproape». Pentru mine, insectele astea sunt îngrozitoare”, a mărturisit actriţa într-un interviu acordat revistei New York.

Vedeta recentului hit cinematografic, Lucy, suferă şi de ipohondrie. Asemenea lui Woody Allen, şi frumoasa de 29 de ani obişnuieşte să meargă la medic şi să îşi verifice orice mică durere sau indispoziţie.

 

Matthew McConaughey

Starul lui True Detective, Dallas Buyers Club şi The Wolf of Wall Street nu se simte deloc confortabil în preajma uşilor rotative şi a tunelurilor. „Nu îmi plac uşile rotative şi nu mă simt deloc bine în acel unghi mort când intru într-un tunel. Acel moment când nu poţi vedea nici la trei metri. Nu poţi vedea nimic, nu poţi vedea dacă cineva a fost accidentat sau dacă e ceva în faţa ta”, a explicat el.

 

Johnny Depp

Împarte aceeaşi fobie ca Daniel Radcliffe – îi este frică de clovni. „E ceva legat de faţa aceea pictată, de zâmbetul acela fals”, a declarat Depp în 1999, în cadrul unui interviu de promovare al lui Sleepy Hollow. „Întotdeauna mi s-a părut că ceva întunecat pândeşte în spatele acestei figuri, că există un rău latent în ea”, a mai spus starul.

 

Uma Thurman

Este claustrofobă – teama patologică de spaţii închise. „Nu a trebuit să îmi folosesc abilităţile actoriceşti. Ţipetele mele erau reale”, a declarat ea presei după scena din Kill Bill: Vol. 2, în care a fost îngropată de vie într-un coşciug. „A fost îngrozitor. Nimeni nu-şi doreşte o astfel de experienţă”, a mai spus ea.

 

Nicole Kidman

Actriţa australiană suferă de o fobie greu de imaginat… îi este frică de fluturi (lepidopterofobie). Kidman a dezvoltat această aversiune faţă de adorabilele insecte pe când era copil în ţara de origine.

„Uneori, când veneam de la şcoală, găseam cel mai mare fluture sau molie aşezat fix pe poarta de la intrare. Preferam să sar gardul şi să mă strecor în casă, numai să nu pun mâna pe poartă. Am încercat să scap de această fobie intrând în marea colivie a fluturilor de la Muzeul American de Istorie Naturală, dar nu a funcţionat”, a povestit actriţa.

„Este atât de ciudat. Nu îmi este frică de şerpi sau de păianjeni. Dar îmi este o frică teribilă de fluturi”, a mărturisit revistei In Style întruchiparea de pe marele ecran a prinţesei Grace de Monaco. „Pot să sar din avion, să mă las acoperită de gândaci şi alte diverse lucruri, dar, pur şi simplu, nu pot suporta să simt un fluture pe mine”, a adăugat ea.

 

Jennifer Love Hewitt

Starul lui The Client List este îngrozită de întâlnirile hollywoodiene ,,la nivel înalt”… Acestea au loc adesea la etajul cât mai de sus al unei clădiri înalte, iar pentru asta trebuie să ia liftul, lucru extrem de dificil pentru claustrofoba actriţă.

„Claustrofobia este cea mai mare teamă a mea şi nu e deloc plăcut să ai o astfel de problemă… «Hai să băgăm 90 de persoane în lift şi să mergem la etajul 68» – nu, asta nu e pentru mine. Nu intru în lift dacă înăuntru sunt mai mult de cinci persoane”, a dezvăluit actriţa într-un interviu preluat de popcrunch.com.

Love Hewitt evită şi scăldatul în mare – îi este foarte frică de rechini. În plus, suferă (şi ea) de ipohondrie. „Eu am toate bolile. Sunt absolut sigură că am avut şi gripa aviară de patru sau cinci ori… Ştiu, disper lumea cu treaba asta”, a mai menţionat actriţa.

 

Robert Pattinson

Cel care a cucerit inimile adolescentelor din toată lumea graţie rolului său din seria filmelor Twilight suferă de equinofobie – frica anormală şi persistentă de cai. Actorul a dezvăluit acest lucrul în timpul filmărilor la Water for Elephants. „A trebuit să fiu doborât de un cal. Asta a fost înfricoşător pentru mine. Totul a durat doar o fracţiune de secundă, însă era vorba de un armăsar adult, iar mie îmi este cam frică de cai”, a spus Pattinson, citat de Contactmusic.com.

 

Jennifer Aniston

A început să se teamă de zborul cu avionul după ce a experimentat o furtună la altitudine mare… „Ceea ce mă sperie mai mult este momentul decolării, pentru că nu am înţeles cum ajunge avionul acolo sus şi cum se menţine acolo… Chiar dacă am citit despre aerodinamică, viteză, motor”, a mărturisit actriţa. Forţată, însă, de împrejurări să călătorească pe calea aerului, Aniston şi-a tratat în timp fobia, însă recunoaşte că încă mai simte câţiva fiori la urcarea în avion.

 

Megan Fox

Pentru Megan Fox, scena leşinului din trailerul noului film cu Ţestoasele Ninja s-ar repeta la nesfârşit dacă ar fi obligată să-şi înfrunte fobiile. Actrița se ferește să atingă orice fel de hârtie uscată, este îngrozită de microbi – motivul pentru care evită să folosească toaletele publice și tacâmurile restauratelor – și îi este foarte teamă de întuneric.

„De fiecare dată când cineva foloseşte toaleta şi trage apa, o mulţime de bacterii se împrăştie în aer. Să respir aerul acela sau să mănânc cu tacâmuri folosite de atâţia alţii înaintea mea, ştiind câte bacterii poartă fiecare în gură? Auchhh!”, a explicat actriţa în 2010 revistei Allure.

„Mi-e frică de întuneric de când mă ştiu. Las luminile aprinse tot timpul şi dacă se sting, alerg imediat la întrerupător”, a mai povestit ea.

 

Woody Allen

Actorul şi regizorul de 78 de ani este campionul fobiilor. Cineastul are atâtea temeri, încât este de mirare cum de iese din casă şi cum şi-a realizat filmele. Se teme teribil de insecte, câni, cerbi, culori puternice, soare, copii, înălţime, spaţii strâmte, mulţimi… Este ipohondru şi îl îngrozeşte până şi untul de arahide care se lipeşte de cerul gurii. În plus, a dezvăluit la un moment dat că are şi unele nevoi obsesive şi ciudate: nu se simte deloc confortabil dacă duşul se află în colţul băii – preferă centrul încăperii – iar dimineaţa obişnuieşte să taie o banană în şapte bucăţi egale înainte de a o adăuga cerealelor.

Autor articol: Diana Roman

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!