Folia de aluminiu, periculoasă la gătit

Articol publicat in sectiunea Sănătate pe data 19 februarie 2016

Mulți oameni aleg să gătească diferite feluri de mâncare la cuptor folosind folie de aluminiu, fără a-și da seama de pericolul la care se expun.

Aluminiul este o substanță periculoasă care poate pune în pericol sănătatea ta și a familiei tale. Prin urmare, dacă obișnuiești să gătești pește la cuptor învelit în folie de aluminiu, de exemplu, trebuie să renunți cât mai repede la acest obicei.

Expunerea la prea mult aluminiu ne poate afecta fără să ne dăm seama, toxinele acumulându-se în corp și cauzând intoxicație cu aluminiu.

Cele mai frecvente simptome de intoxicație cu aluminiu sunt: slăbiciune musculară, dureri osoase, convulsii și confuzie. Anemia, problemele de sănătate cu organele respiratorii, boli ale creierului și sistemului nervos – toate aceste probleme de sănătate pot fi cauzate de intoxicația cu aluminiu. Un studiu recent a constatat că embrionii expuși la acest tip de metal pot dezvolta anomalii.

Corpurile noastre nu au nevoie de acest metal pentru a funcționa, însă se găsește deseori în alimente sau medicamente. De exemplu, dacă luăm mai multe aspirine sau alte tipuri de medicamente sau vitamine decât ar trebui, creștem riscul de a ne îmbolnăvi.

De asemenea, folosirea aluminiului pentru gătit este foarte populară. Prin urmare, dacă gătiți mâncare învelită în folie de aluminiu sau în recipiente făcute din aluminiu, acesta pătrunde în mâncare, otrăvind mâncarea și, în cele din urmă, corpul, scrie healthylifetricks.com.

Cu toate că corpul nostru poate procesa acest tip de metal în cantități mici, ar trebui să încercați să îl evitați.

Autor articol: Diana Roman

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!