Fondul clasei din scoli, ilegal

Articol publicat in sectiunea Social pe data 20 ianuarie 2014

Fondul clasei poate exista doar ca initiativa a parintilor si este ilegal daca este gestionat de scoala, prin invatatoare, profesori sau director, a declarat ministrul educatiei, Remus Pricopie. Ministrul a facut aceste precizari la TVR, in contextul unei anchete declansate in cazul unei invatatoare de la o scoala din Bucuresti care este acuzata ca cerea cadouri de la parintii elevilor.

Pricopie a mai spus ca el, in calitate de parinte, nu a contribuit cu bani la scoala, dar au fost organizate activitati cum ar fi curatenia in clasa, initiate si gestionate financiar de parinti. Ministrul educatiei a adaugat ca fondul clasei cerut si gestionat de reprezentanti ai scolii poate avea chiar si incadrare penala.

Intrebat de ce nu sunt suspendati de la catedra profesorii cercetati sau chiar condamnati, Remus Pricopie a explicat ca, pentru acest demers, sunt necesari „mai multi pasi”, in conformitate cu Codul Muncii. Legat de aceasta problema, ministrul educatiei a anuntat, cu acelasi prilej, ca institutia pe care o conduce va solicita modificari la Codul Muncii, a caror adoptare tine, insa, de Parlament. Pe de alta parte, Remus Pricopie a cerut inspectorilor scolari, intr-o videoconferinta, sa transmita directorilor de scoli ca vanzarea de carti si auxiliare in unitatile de invatamant, sustinuta de unele edituri, este ilegala, iar profesorii nu au voie sa devina agenti comerciali.

In acelasi timp, Federatia Nationala a Asociatiilor de Parinti – Invatamant Preuniversitar (FNAP-IP) cere demascarea practicilor privind colecta de bani din scoli si promite ca va pastra confidentialitatea privind identitatea parintilor care sesizeaza situatii de acest fel.

Autor articol: Ionut Mares
Etichete: , , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!