Formarea guvernului R. Moldova, condiționată de o arestare

Articol publicat in sectiunea Politică externă pe data 10 iulie 2015

Mihai Ghimpu, liderul Partidului Liberal din Republica Moldova, participă la negocierile pentru crearea unei noi majorități parlamentare cu principala condiție ca Ilan Shor, ales recent primar la Orhei, să fie închis pentru devalizarea Băncii de Economii. „Până nu va fi închis Shor, eu nu cobor din copac. Cum poți să ajungi primar de Orhei, după ce ai furat miliardul? Acolo s-au cumpărat voturile, au fost cumpărați oamenii, iar instituțiile statului nu au făcut nimic”, a declarat, marți seară, liberalul, într-o emisiune de televiziune, informează Deschide.md.

Liderul PL a făcut comparație cu cazul actorului Sergiu Voloc, condamnat în primă instanță la închisoare cu executare după ce a făcut scandal în sediul Curții Supreme de Justiție, în timp ce Shor, care ar fi complice al jafului bancar, a ajuns primar de Orhei în loc să stea la pușcărie. Mai mult, Ghimpu a spus că „se discută” că Shor s-ar pregăti pentru funcția de președinte al Republicii Moldova.

„Nu ați auzit? Se discută: dacă lumea l-a votat pe Shor la Orhei, în Codrii Orheiului, de ce nu ar veni în funcția de președinte”, a declarat Ghimpu.

PD, PLDM și PL poartă negocieri zilele acestea pentru formarea unei noi coaliții majoritare și a unui nou guvern, după demisia premierului Chiril Gaburici și în contextul rezultatelor obținute recent la alegerile locale. Conform Unimedia, negocierile bat pasul pe loc și Mihai Ghimpu nu exclude ca tergiversările să fie cauzate de faptul că democrații și liberal-democrații ar purta, în paralel, tratative cu PCRM.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!