Forțele speciale britanice, în alertă

Articol publicat in sectiunea UK la zi pe data 5 februarie 2016

Zeci de veterani ai Serviciului Aerian Special (SAS) al Marii Britanii s-au înrolat din nou, în timp ce alte zeci sunt „în așteptare”. Unitățile speciale ale Marii Britanii rămân în continuare în alertă ridicată după atacurile de la Paris, iar 30 de veterani s-au alăturat din nou regimentului de elită din cauza amenințării reprezentate de Statul Islamic, scrie Mirror. 60 de foști membri ai SAS au contactat sediul central din Hereford, în ultimele luni, în dorința de a se alătura din nou unității. Printre aceștia se numără veterani care au luptat în Irak și Afganistan sau care s-au aflat în multe misiuni secrete.

Un alt motiv pentru care veteranii aleg să revină la arme este lipsa oportunităților din sectorul de securitate, un teren de recrutare tradițional pentru membrii forțelor speciale. Forțe SAS sunt deja trimise în Siria, Irak și Afganistan, însă există planuri pentru o desfășurare importantă de forțe speciale în Libia, unde un număr mic de trupe sunt deja staționate.

Armata îi primește pe foștii săi militari înapoi, dacă aceștia prezintă în continuare calificări relevante și dacă îndeplinesc cerințele fizice și de vârstă necesare. SAS este unul dintre cele cinci servicii speciale care constituie grupul de forțe speciale ale Marii Britanii.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!