Forza Rossa depinde de alegerile de la București

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 14 noiembrie 2014

558 formula 1Prin intermediul unui comunicat de presă, Forza Rossa a anunțat că nu va participa în sezonul 2015 din Formula 1, fără a oferi prea multe detalii. 

“Proiectul depus de Grupul Forza Rossa la Federaţia Internaţională de Automobilism nu a primit acordul final şi suntem în măsură să confirmăm că în lipsa unei comunicări publice şi oficiale a FIA, participarea în sezonul 2015 nu va avea loc”.

Decizia Forza Rossa vine la doar o zi după ce una dintre publicațiile de sport a scris despre implicarea prim-ministrului şi candidatului la preşedinţie Victor Ponta în proiectul de Formula 1. Și devine de-a dreptul curios, pentru că acum aproximativ 2 săptămâni Forza Rossa trimisese un comunicat din care se putea înțelege că situația este cu totul alta decât cea din clipa de față:

“Imediat ce Federația Internațională de Automobilism va avea o poziție oficială în legătură cu participarea Forza Rossa F1 Team în Campionatul Mondial, vom face publică această poziție și o va comunica și presei din România. Până la transmiterea acestei comunicări oficiale, orice fel de informații în legătură cu acest subiect sunt doar simple speculații și nu le putem lua în considerare.

Documentația transmisă Federației Internaționale de Automobilism cuprinde informații clare și foarte detaliate în legătură cu modul, locul și echipamentele cu care se va desfășura activitatea echipei de Formula 1. Aceste documente transmise sunt angajante și nu pot fi modificate. De asemenea, niciodată nu s-au discutat, transmis sau menționat către FIA sau către orice altă instituție, informații despre o desfășurare în Anglia a activității Forza Rossa F1 Team”.

După mai puţin de 2 săptămâni Forza Rossa anunţă că “proiectul depus la Federatia Internațională de Automobilism nu a primit acordul final”, deși comunicatul anterior spunea clar că echipa știe deja ce va face și că va primi acceptul de a concura.

Conform informațiilor existente, Victor Ponta a semnat dosarul dus la Geneva de către Nicolae Bănicioiu, fostul ministru de resort. Se știa deja că Forza Rossa va dispune de un mix de capital, privat și de stat,  ba mai mult, se pare că dosarul conține și angajamentul că echipa va beneficia de susținerea statului, astfel că este posibil ca Victor Ponta să aștepte derularea alegerilor pentru a vedea dacă mai sprijină sau nu prima echipă românească de Formula 1, probabil problema fiind legată strict de fonduri. Și ne facem să credem asta inclusiv faptul că garanția de 20 milioane euro, după unii 30 de milioane, nu a fost încă depusă.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!