Forza Rossa are nevoie de garanție

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 12 iunie 2014

538 formula 1Forza Rossa este obligată să depună la FIA o garanţie bancară în valoare de 20 milioane de dolari, aceasta fiind ultima condiție pe care echipa de F1 finanţată de oameni de afaceri români o mai are de îndeplinit pentru a fi oficial pe grila Campionatului Mondial de Formula 1 în 2015.

Termenul limită de depunere este de 23 iunie, a precizat motorsport.com, care citează PA Sports. Echipa română ar fi primit, se pare, deja un document de la FIA cu acceptul de a debuta în Formula 1, „în următorii doi ani”, însă cu condiţia achitării garanţiei respective.

Cealaltă nou venită în Marele Circ, echipa Haas Formula, a primit deja acceptul oficial de a concura, dar a anunţat că îşi amână debutul cu un an, până în 2016.

Federaţia Internaţională de Automobilism a deschis în decembrie 2013 o procedură pentru atragerea unor noi echipe în Formula 1, iar prima echipă acceptată a fost Haas Formula, patronată de Gene Haas, un om de afaceri american.

Pe 11 aprilie, FIA anunţa că o candidatură „de înalt standard” a fost primită de forul internaţional, iar echipa Forza Rossa, căci despre ea era vorba, este într-un proces de investigaţii suplimentare.

Echipa din România are legătură cu Forza Rossa, adică unicul importator Ferrari pentru România, Bulgaria şi Republica Moldova și reprezentant exclusiv al mărcii britanice Lotus în România, Serbia, Muntenegru şi Republica Moldova.

Forza Rossa este deţinută de soţii Camelia şi Ion Bazac (fostul ministru al sănătăţii) prin intermediul Forza Rossa Holding.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!