Fost consilier prezidențial, reținut de DNA

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 18 martie 2016

Fostul viceprimar al Capitalei și consilier al lui Traian Băsescu, Răzvan Murgeanu, este acuzat de procurorii DNA de trafic de influență, dare de mită și instigare la infracțiunea de spălare a banilor.

Murgeanu a fost reținut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat în fața Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă. Acesta a fost reținut în calitate de om de afaceri, fiindcă nu mai ocupă funcția de consilier de stat al președintelui Traian Băsescu. Alături de el a mai fost reținută pentru 24 de ore și Gabriela Simion Gangoe, practician în insolvență, acuzată de mai multe infracțiuni, printre care complicitate la trafic de influență și dare de mită, abuz în serviciu, fals în înscrisuri și spălare a banilor.

În dosar apare și Gabriela Gangoe-Simion, care, conform procurorilor anticorupție, „a dispus plata din conturile unei societăți comerciale, aflată în supravegherea sa, a sumei totale de 63.670,07 lei, reprezentând remunerație încasată nelegal. Această sumă de bani a fost disimulată prin emiterea unor facturi reprezentând servicii de audit, ce nu au fost prestate în realitate, de către o firmă pe care o controlează printr-o rudă de-a sa, către societatea plătitoare sau subcontractori ai acesteia”, se mai arată în comunicatul DNA. Directorul Valentin Stănescu a pretins de la reprezentanții asocierii de firme, prin intermediul lui Răzvan Murgeanu, suma de 15.000 de euro „pentru a se efectua plata respectivă, dar mai ales pentru a influența funcționarii ce aveau atribuții în acest sens”, arată procurorii. La rândul său, Murgeanu a pretins pentru sine alți 15.000 de euro de la Gabriela Gangoe-Simion „în scopul de a-și trafica influența în direcția arătată mai sus, lucru cu care aceasta a fost de acord”.

Răzvan Murgeanu a fost membru al PD (PDL), ocupând, rând pe rând, funcțiile de consilier local și viceprimar la Primăria Sectorului 1, director general în Primăria Capitalei, viceprimar (2004-2009) și secretar de stat în Ministerul Dezvoltării (2009-2013), sub conducerea Elenei Udrea. În 2013 a fost numit de Traian Băsescu consilier de stat în cadrul Administrației Prezidențiale.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!