Fost deputat, extrădat în România

Articol publicat in sectiunea Diaspora în lume pe data 15 iunie 2016

Mihai Tanjala

Instanţa de apel din Insulele Cayman a confirmat decizia extrădării în România a fostului deputat PDSR Mihai Tânjală, care are de ispăşit o pedeapsă de cinci ani de închisoare pentru fraudă, relatează CaymanNewsservice.com, potrivit Mediafax.

Mihai Tânjală, în vârstă de 58 de ani, este dat în urmărire de autorităţile române de câţiva ani. Bărbatul a fost arestat pe Insula Grand Cayman în octombrie 2015, unde venise din Cuba. În ianuarie 2016, Tribunalul din Grand Cayman a dispus extrădarea lui Mihai Tânjală în România. Bărbatul a contestat decizia în apel. Recent, Curtea de Apel a confirmat decizia extrădării bărbatului în România.

În decizia de extrădare, judecătorul a stabilit că guvernatorul din Grand Cayman poate solicita unele garanţii din partea Bucureştiului înainte de extrădare. „Pe fondul sesizărilor care mi s-au adus la cunoştinţă referitoare la condiţiile de încarcerare din România, guvernatorul poate lua în calcul solicitarea unor asigurări din partea Guvernului României (…)”, a declarat judecătorul.

Mihai Tânjală, fost politician şi fondator al fostei unităţi de informaţii a Ministerului de Interne UM 0215, a fost condamnat în 2011 la cinci ani de închisoare pentru corupţie. Autorităţile din Cayman au primit o cerere oficială din partea României pentru extrădarea lui Mihai Tânjală.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!