Fosta legendă

Articol publicat in sectiunea Editorial Sport pe data 31 iulie 2014

Începuturile de sezon sunt întotdeauna cele mai simpatice momente din noul sezon al echipei Dinamo. Atunci se fac echipele. Atunci se obțin două rezultate bune, cu echipe de mâna a treia. Atunci se discută de new Dinamo. Atunci se anunță obiective serioase, cum ar fi calificarea în cupele europene, eventul în competițiile interne sau cine mai știe ce. Atunci se latră la dușmani, la adăpostul celor două rezultate cu, reamintim, echipe de mâna a treia. Și nici sezonul acesta, proaspăt început, nu diferă.

Dinamo a scăpat de jucătorii valoroși, care trebuiau, din nefericire pentru patroni, plătiți. Bălgrădean mai are doi pași și ajunge în civilizație. Laurențiu Rus a fost lăsat să plece cu condiția să renunțe la 10.000 euro din cei 20.000 pe care-i mai avea de luat de la club. Așa fac patronii. Te muncesc și când pleci uită să te mai plătească, deși ei au băgat sume serioase în buzunar pe spatele tău. Echipa este în insolvență, așa că orice este de vânzare câtă vreme mai acoperă din găurile pe care le are Negoiță. Găurile de la echipă, căci altfel am înțeles că mai sunt găuri și prin alte locuri în care ar fi amestecat.

Însă se vorbește de un sezon bun. De tineri, acel new Dinamo de care auzim de ani de zile. Numai că tinerii devin, în fiecare an, marfa pusă pe tejghea de conducători. Mai mult, oficialii se bucură de un 4-0 cu Oțelul, echipă care a avut o vară grea, fiind la un pas să nu mai existe. Exact în ziua când echipele românești jucau în cupele europene, Dinamo juca un amical cu…Clinceni.

Dinamo nu înțelege de ani buni nimic din ce i se întâmplă. Iar ceea ce i se întâmplă este trist și nimeni nu pricepe.

Dintr-o mare legendă, Dinamo devine un magazin la colț de bulevard, între Ministerul de Interne, Spitalul Floreasca și Circul de Stat.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!