Fosti ministri, condamnati la inchisoare cu executare

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 16 decembrie 2013

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie i-au condamnat pe fostii ministri Codrut Seres si Zsolt Nagy la inchisoare cu executare, in dosarul privatizarilor strategice. Codrut Seres, fost ministru al economiei, a fost condamnat la 6 ani de inchisoare cu executare. Zsolt Nagy, fost ministru al comunicatiilor, a fost condamnat la 5 ani de inchisoare cu executare pentru aderare la un grup infractional organizat.

Sentinta nu este definitiva si poate fi atacata la Completul de Cinci Judecatori ai Curtii Supreme.

Fostul ministru al economiei si comertului, Ioan Codrut Seres, a primit 5 ani de inchisoare pentru aderare la un grup infractional si 6 ani de inchisoare pentru tradare prin transmitere de secrete. Judecatorii au comasat pedepsele si au dispus ca Seres sa o execute pe cea mai grea, de 6 ani de inchisoare.

Concret, cei doi demnitari sunt acuzati ca in perioada 30 mai 2005 – 21 noiembrie 2006 au furnizat informatii confidentiale despre o serie de licitatii organizate de minister pentru consultanta sau privatizarea unor societati, precum Electrica Muntenia Sud, Romaero Bucuresti si Avioane Craiova sau SN RadioComunicatii SA. Totodata, Codrut Seres si Zsolt Nagy ar fi incercat sa distorsioneze vanzarea unui pachet de 8% din actiunile Petrom si sa influenteze rezultatul unei licitatii privind alegerea consultantului international pentru listarea la bursa a pachetului de 46% din actiunile detinute de statul roman la Romtelecom.


Etichete: , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!