Foștii miniștri Ariton și Vosganian, nou aviz pentru urmărirea penală

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 13 februarie 2015

Senatorii din comisia juridică au dat un nou aviz pozitiv, marți, pentru urmărirea penală a foștilor miniștri ai economiei Varujan Vosganian și Ion Ariton, după cel dat pe 3 februarie, scriu cei de la Ziare.com.

În urmă cu o săptămână, Biroul Permanent al Senatului a retrimis la comisia juridică rapoartele în ce îi privește pe cei doi senatori, motivând că aceștia nu și-au exprimat punctul de vedere în fața colegilor juriști, lucru care s-a întâmplat marți, până când aceștia aveau termen să rediscute cele două rapoarte.

„La comisia juridică nu dăm verdicte de vinovăție sau nevinovăție, doar dăm un punct de vedere, astfel încât plenul Senatului să se pronunțe. (…) Ambii colegi senatori au argumente solide, serioase”, a precizat senatorul PNL Cătălin Boboc, președintele comisiei juridice.

DNA a cerut, pe 2 februarie, Senatului să încuviințeze începerea urmăririi penale față de fostul ministru al economiei, Ion Ariton, în dosarul Gala Bute, în care Ariton este acuzat de participație improprie la abuz în serviciu și folosire a influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite. De asemenea, DIICOT a înaintat, luni, procurorului general solicitarea de a obține avizul Senatului pentru începerea urmăririi penale a lui Varujan Vosganian, fost ministru al economiei, pentru constituire de grup infracțional organizat, abuz în serviciu și complicitate la delapidare, în dosarul Romgaz. Procurorii au mai cerut ridicarea imunității lui Vosganian, dar Senatul s-a opus.

Procurorii DIICOT spun că există suspiciunea rezonabilă că în perioada decembrie 2006 – decembrie 2008, Varujan Vosganian, și în perioada decembrie 2008 – septembrie 2010, Adriean Videanu, în calitate de miniștri, au aprobat, semnat și susținut în Guvern un număr de șase ordine, respectiv trei memorandumuri, în scopul sprijinirii intereselor financiare ale grupului infracțional constituit de către suspectul Ioan Niculae.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!