Fostul șef al SPP Dumitru Iliescu, săltat de DNA

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 24 octombrie 2014

Fostul șef al SPP Dumitru Iliescu a fost ridicat de procurorii DNA, miercuri seara, la scurt timp după revenirea în țară, informează Digi 24. Fostul șef SPP este implicat în dosarul interceptărilor telefonice ale discuțiilor dintre Viorel Hrebenciuc și Dan Șova. Dumitru Iliescu, fostul șef al Serviciului de Pază și Protecție (SPP), care i-ar fi furnizat deputatului PSD Viorel Hrebenciuc informații dintr-un dosar al DNA care îl viza, a vorbit, luni seară, despre discuția interceptată de procurori, spunând că, de fapt, i-a cerut social-democratului să îl ajute să-și angajeze fiica șomeră.

Vicepreședintele Camerei Deputaților este acuzat de DNA că a încercat să afle informații confidențiale dintr-un dosar al procurorilor anticorupție, cel care îi furniza datele fiind Dumitru Iliescu. Acesta din urmă obținea informații de la o persoană care avea acces la dosarele DNA, respectiv un ofițer de Poliție judiciară care activează în interiorul direcției.

În stenogramă, fostul șef al SPP îi dă informații lui Hrebenciuc despre mandatele de interceptare emise pe numele său, potrivit DNA, acuzație pe care Dumitru Iliescu a negat-o într-un interviu acordat prin telefon postului B1 TV.

Fostul șef al SPP a spus că, într-adevăr, s-a întâlnit cu Viorel Hrebenciuc și a purtat o discuție, pe data de 13 august 2014, cu deputatul, care este urmărit penal pentru trafic de influență, dar nu i-a furnizat date din dosar, ci i-a cerut să găsească un loc de muncă pentru fiica sa, care este șomeră.

Procurorii au efectuat, luni după-amiază, percheziții la locuințele din București și Mogoșoaia ale lui Dumitru Iliescu. El este acuzat de folosire de informații secrete și cumpărare de influență. Numele lui Iliescu apare în dosarul în care Dan Șova și Viorel Hrebenciuc sunt urmăriți penal pentru trafic de influență. Mai precis, potrivit datelor din dosar, Iliescu l-ar fi ajutat pe Viorel Hrebenciuc „să găsească un lucrător din cadrul DNA, dispus să îl ajute cu informații despre anchetele care-l vizau”. Potrivit stenogramelor, Dumitru Iliescu i-a spus lui Viorel Hrebenciuc că în DNA există dosare și pe numele lui Victor Ponta și al lui Traian Băsescu.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!