Fostul șef MI6: „Nu mai este vorba doar de Ucraina…”

Articol publicat in sectiunea Politică externă pe data 20 februarie 2015

Conflictul din Ucraina face acum parte dintr-o criză mult mai gravă, între Rusia și Occident, este de părere fostul șef al MI6, serviciul de informații externe al Marii Britanii. Sir John Sawers a avertizat că acum criza nu se rezumă la Ucraina, apreciind că acest conflict este „mult mai mare și mai periculos”, notează BBC.

„Nu mai este vorba doar de Ucraina, e un conflict între Rusia și Occident”, a spus fostul șef al spionilor britanici. Orice încercare a Occidentului de a furniza arme Ucrainei ar putea conduce la o escaladare a conflictului. În plus, ar putea determina o creștere a numărului de atacuri cibernetice orchestrate de hackerii ruși, susține Sawers.

Luptele între forțele ucrainene și rebeli au continuat, în ciuda acordului de pace semnat la Minsk. Uniunea Europeană a extins, luni, sancțiunile pentru Rusia. Noua listă conține 19 indivizi și 9 organizații. De asemenea, președintele american Barack Obama a transmis că ia în calcul furnizarea de arme Ucrainei, în situația în care nu se va găsi o soluție diplomatică pentru pacea în regiune.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!