Fotbalist supărat pe o româncă

Articol publicat in sectiunea Diaspora, UK, despre români pe data 19 septembrie 2015

farzad bidgood

Supărat că a pierdut 300 de lire, un fotbalist de la echipa Crawley Town a înjurat și amenințat o româncă angajată a unei săli de pariuri sportive. Farzad Bidgood este acuzat de hărțuire rasială intenționată după ce a înjurat-o pe româncă și a amenințat-o că va veni peste ea, în spatele geamului de protecție de la sala de pariuri.

Jurnaliștii de la Crawley News scriu că pentru această faptă, fotbalistul a pledat vinovat la Curtea Magistraturii din Crawley. Și pentru comportament amenințător și abuziv, el a pledat vinovat. Totul a avut loc pe 3 august, când fotbalistul în vârstă de 21 de ani se afla într-o casă de pariuri unde lucra și românca, scrie Crawley News.

Potrivit procurorului, Bidgood a devenit violent din cauză că pierdea și a început să lovească aparatul la care juca. Românca l-a rugat să se oprească din a lovi aparatul, iar fotbalistul i-a răspuns că nu este ea în măsură să îi spună ce să facă și că în cazul în care îi va atrage din nou atenția va veni peste ea, în spatele geamului de protecție. Apoi a lovit aparatul cu un scaun, moment în care un alt angajat al casei de pariuri i-a spus că i se va interzice să mai joace și va fi chemată poliția. Personalul a apăsat butonul de urgență și a reușit să îl scoată pe Bidgood în fața clădirii și să încuie ușa.

Fotbalistul a încercat să intre din nou în sală, a amenințat-o și a înjurat-o pe româncă. Se pare că întreaga scenă s-a datorat faptului că fotbalistul doar ce aflase că tatăl său este extrem de bolnav, veste ce l-a afectat. Apărătorul lui Bidgood a spus că acesta regretă ceea ce a făcut. Potrivit acestuia, fotbalistul s-a dus la casa de pariuri pentru a încerca să uite și a câștigat cam 300 de lire sterline, după care a pierdut totul.

Avocatul a mai spus că Bidgood este un foarte talentat fotbalist și că de curând a primit o ofertă pentru a juca la o echipă din Murcia, La Manga.

Fotbalistul a primit doar o amendă de 290 de lire sterline, dintre care 190 de lire sterline pentru infracțiunea rasială. El a mai fost obligat la plata unei compensații de 50 de lire sterline pentru victimă.

Autor articol: Oana Padureanu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!