Francezii scriu despre fotbalistul bătut

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 6 noiembrie 2015

604 fotbalCotidianul francez L’Equipe scrie despre juniorul de la echipa CSMS Iaşi bătut de antrenorul său, subliniind că reacţia tehnicianului, indiferent de ce a făcut tânăru jucător, nu poate fi justificată.

„Scene de violence incredibile la un meci de juniori în România. Nu ştim ce a făcut acest tânăr de la echipa under 16 a CSMS Iaşi – a cărei formaţie de seniori evoluează în prima ligă română – dar este greu de crezut că asta justifică reacţia incredibilă a antrenorului său. Acesta din urmă, în vârstă de 40 de ani şi având un gabarit important, l-a lovit cu piciorul în umăr, iar apoi s-a năpustit asupra băiatului prins între «călăul» său şi gard”, a notat L’Equipe, subliniind că „educatorul” a fost dat afară.

Juniorul Codrin Tirişcă de la CSMS Iaşi a declarat că antrenorul Liviu Petrache i-a dat un „pumn în gură, câteva palme peste faţă şi un şut în cap”, după ce l-a scos de pe teren la meciul cu CS Sport Team Bucureşti, din Liga Elitelor U17. Preşedintele Comitetului Director al CSMS Iaşi, Leonida Antohi, a declarat că antrenorul Liviu Petrache a demisionat, oficialul ieşean subliniind că gestul nu are nici o scuză şi că asemenea comportamente nu sunt tolerate.

Antrenorul Liviu Petrache a fost luni la club şi şi-a depus demisia, fără a dori să comenteze incidentul.

Federaţia Română de Fotbal a anunţat că a deschis o anchetă cu privire la acest incident de la meciul CS Sport Team Bucureşti – CSMS Iaşi, din Liga Elitelor U17, joc disputat săptămâna trecută. „Federaţia Română de Fotbal a demarat o anchetă în urma imaginilor surprinse la un joc din Liga Elitelor U17, programat sâmbătă, 31 octombrie 2015. În filmarea din timpul desfăşurării partidei CS Sport Team Bucureşti – CSMS Iaşi, din Liga Elitelor U17, seria Est, disputat sâmbătă, 31 octombrie, la Complexul Sportiv Academia Sport Team din Domneşti, un antrenor al oaspeţilor este surprins lovind în mod repetat cu brutalitate, cu piciorul, pe unul dintre jucătorii care se aflau pe banca de rezerve”, se arată pe site-ul FRF.

În urma raportului arbitrului, a declaraţiilor celor prezenţi la eveniment şi în baza probelor suplimentare, organismele jurisdicţionale competente din cadrul Federaţiei Române de Fotbal vor pronunţa o decizie în acest caz.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!