Frații Becali, arestați

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 27 noiembrie 2015

607 giovaniJudecătoarea Geanina Terceanu şi fraţii Ioan şi Victor Becali au fost arestaţi de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti la solicitarea procurorilor DNA, care o acuză pe judecătoare că a luat mită pentru a-i achita pe cei doi şi pe alţi şase oameni de fotbal, în dosarul Transferurilor.

Decizia poate fi contestată la Înalta Curte.

Judecătoarea Geanina Terceanu şi fraţii Ioan şi Victor Becali nu au vrut să dea declaraţii în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Curtea de Apel Bucureşti.

Fraţii Ioan şi Victor Becali, care îşi execută pedepsele primite în dosarul transferurilor de jucători, au fost aduşi miercuri, din Penitenciarul Poarta Albă, în Arestul Central al Capitalei, pentru a fi audiaţi de procurorii DNA.

Procurorii DNA au cerut arestarea judecătoarei Geanina Terceanu şi a lui Ioan şi Victor Becali, în dosarul în care cei doi oameni de fotbal, împreună cu Cristian Borcea, sunt acuzaţi că i-au dat magistratului 220.000 de euro pentru a da o soluţie de achitare în dosarul transferurilor de fotbalişti.

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat percheziţia, reţinerea, arestul la domiciliu şi arestarea preventivă a Geaninei Terceanu.

În acelaşi dosar, procurorii au dispus urmărirea penală în continuare, pentru dare de mită, a lui Cristian Borcea, preşedinte executiv al Clubului de fotbal „Dinamo” la data faptei. Borcea a fost dus la DNA împreună cu fraţii Ioan şi Victor Becali.

Dosarul de la DNA a fost constituit în urma unui denunţ, au declarat sursele judiciare, care au precizat că Terceanu ar fi primit banii prin intermediari, care nu erau avocaţi.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!