Frauda lui Nicolae Păun merge spre Victor Ponta

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 11 martie 2016

Nicolae PaunDin declarațiile date până acum de către Nicolae Păun, șeful asociației Partida Romilor Pro-Europa, reiese că o parte din fondurile alocate de Guvern în 2012 pentru ONG-ul respectiv a fost distribuită comunităților de romi din două județe, Gorj și Constanța, pentru campania electorală parlamentară a lui Victor Ponta și Mădălin Voicu. Cei doi candidau pentru locuri de deputați pe listele PSD din Gorj, respectiv Constanța. Nicolae Păun nu a specificat, însă, dacă cineva i-a cerut să redirecționeze banii astfel sau dacă a procedat așa pentru a câștiga simpatia celor doi.

Pe acest subiect, oficialii PSD susțin că această formațiune a semnat pe 3 noiembrie 2012 un protocol cu Partida Romilor, care stipula colaborarea la nivel național dintre cele două formațiuni pentru alegerile parlamentare din decembrie, precum și o eventuală guvernare. Surse judiciare au explicat că procurorii DNA au mai multe probe, din care reiese că pentru a justifica folosirea banilor alocați de Guvern, au fost încheiate cu mai mulți romi contracte fictive de prestări servicii. În realitate, banii au fost deturnați pentru câștigarea alegerilor parlamentare de către Victor Ponta și Mădălin Voicu.

De asemenea, deputatul Nicolae Păun și-a cerut scuze, la Curtea Supremă, pentru discuțiile telefonice pe care le-a avut cu colegul său din PSD, Mădălin Voicu, și în care declara:. „Fac câțiva ani de viață, de pârnaie, da’ să moară copiii mei, când ies afară, dacă nu dau două cuțite în gât la procurori și mă p.. pe ei”, îi spunea Păun lui Voicu. „Mi-am cerut scuze în mod public și încă o dată îmi cer scuze, nu a fost cu intenție, niciodată nu m-am gândit la ceva anume… Ca omul, la șpriț”, a spus Păun. Scuzele sale nu au convins însă magistrații, care au decis că parlamentarul trebuie să rămână după gratii și au respins contestația făcută la mandatul de arestare din 27 februarie. Păun a avut un mesaj și pentru Mădălin Voicu, care este cercetat în libertate. „Să fie sănătos. Să nu vină niciodată la arestul preventiv. Eu suport, pentru că sunt bărbat. Alții nu știu, dacă ajung acolo, cum vor suporta”, a spus Păun.

Dosarul cuprinde nouă capete de acuzare, procurorii DNA susținând că Nicolae Păun se face vinovat de trafic de influență, spălare de bani și deturnare de fonduri, iar prejudiciul calculat până acum se ridică la 27 de milioane de lei.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!