Fraudele din bancomate. Dezinformarea continua

Articol publicat in sectiunea UK, despre români pe data 1 decembrie 2013

atm fraud

Politistii britanici se afla in cautarea „capilor” romani ai gruparilor infractionale ce comit furturi din bacomate pe teritoriul Marii Britanii, sustine Daily Mail, readucand in atentie o apreciere falsa, conform careia romanii ar fi responsabili pentru 90% din fraudele care au loc in preajma ATM-urilor din intregul regat.

 

Un procent iesit din actualitate

Sursele politienesti citate de Daily Mail in editia din 30 noiembrie a publicatiei au recunoscut ca aprecierea  conform careia 90% din activitatea infractionala comisa prin fraude cu carduri bancare din bancomate s-ar datora romanilor nu este actuala.

„Acest procent a fost avansat in rapoartele politiei existente la nivelul anului 2010. Oricum reprezentantii Dedicated Ceque and Plastic Crime Unit (DCPCU) se concentreaza in continuare asupra romanilor implicati in acest gen de infractiuni”, au spus reprezentantii DCPCU, fara a preciza insa procentul actual  al implicarii infractorilor romani in acest gen de fraude.

Publicatia insista totusi in acelasi articol ca circa 90% din toate furturile comise din bancomate, avand o valoare de aproximativ 40 de milioane de lire steline pe an, au autori romani, „conform rapoartelor politiei”.

 

Retea internationala condusa din… Bacau

Ofiterii politiei britanice impreuna cu politisti din Romania incearca sa ii identifice pe raufacatorii romani care orchestreaza furturi actionand in preajma bancomatelor si prin falsificarea cardurilor bancare, informeaza Daily Mail.

Detectivii din cadrul politiei britanice cred ca reteaua de furt organizat care se desfasoara in prezent pe teritoriul Regatului Unit este coordonata din Romania, de cativa conducatori considerati infractori „de rang superior”, adauga jurnalistii publicatiei. Ei ar fi localizati in Bacau, sugereaza aceeasi publicatie. „Acestia sunt infractori deosebit de inteligenti si greu de identificat, care au obtinut sume imense de bani de pe urma fraudelor comise in Marea Britanie.”, sustin surse politienesti citate de tabloidul britanic.

Fraudele comise in Marea Britanie prin copierea datelor de securitate ale cardurilor bancare au fost mai numeroase cu 15% in primele sase luni ale acestui an, comparativ cu aceeasi perioada din 2012. Și furturile desfasurate direct in preajma bancomatelor a fost mai mare cu 11% in prima jumatate a lui 2013, fata de anul anterior, mai informeaza aceeasi sursa. Cele doua tipuri de infractiuni genereaza fraude in valoare totala de 40 de milioane de lire sterline pe an.

Autor articol: Marcel Istrate
Etichete: , , , , , , , , , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!