FRF a încheiat contractul cu Chivorchian

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 24 iulie 2015

591 chivorchianFederaţia Română de Fotbal a anunţat pe site-ul oficial încetarea raporturilor contractuale cu secretarul general Gheorghe Chivorchian, suspendat din funcţie la 30 iunie ca urmare a dosarului în care este cercetat penal pentru complicitate la abuz în serviciu de către DNA Timişoara.

“Începând de astăzi, 20.07.2015, s-a decis încetarea raporturilor de muncă, cu acordul părţilor, dintre Federaţia Română de Fotbal şi domnul Gheorghe Chivorchian. În şedinţa Comitetului Executiv al FRF din 27 iulie, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, domnul Răzvan Burleanu, va supune spre aprobare nominalizarea noului Secretar General”, se menţionează în informare.

La 30 iunie secretarul general al FRF, Gheorghe Chivorchian, a fost suspendat din funcţie de preşedintele Răzvan Burleanu la solicitarea sa, ca urmare a dosarului în care este cercetat penal pentru complicitate la abuz în serviciu de către DNA Timişoara. Atribuţiile funcţiei de secretar general al Federaţiei Române de Fotbal au fost preluate temporar de preşedintele Răzvan Burleanu.

Gheorghe Chivorchian, fost director executiv al grupării FC Timişoara și secretar general al FRF din luna martie a anului 2014, a fost pus sub acuzare de DNA Timişoara în dosarul finanţării echipei de către Consiliul Judeţean Timiş, acesta fiind cercetat penal pentru complicitate la abuz în serviciu.

Acuzaţiile care i se aduc lui Chivorchian fac parte din dosarul finanţării echipei de fotbal Poli Timişoara de către Consiliul Judeţean Timiş, în perioada în care clubul de fotbal îi aparţinea omului de afaceri Marian Iancu.

Societăţii conduse la acea vreme de Marian Iancu i-au fost acordate mai multe sume de bani, totalizând peste 1 milion de euro, în condiţiile în care societatea avea înregistrate restanţe la plata obligaţiilor către bugetul de stat dar şi către finanţatorul Consiliul Judeţean Timiş.

Astfel, suma de un milion de euro este considerată prejudiciu adus CJ Timiş.

În acelaşi dosar este cercetat şi fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!