FRUMUSEȚE DIN MÂINILE ROMÂNILOR

Articol publicat in sectiunea Muncă, Reportajul săptămânii pe data 3 martie 2014

Diaspora romaneasca_Fumusete din mainile romancelor

Ne aflăm poate în perioada aceea specială a anului în care frumuseţea este dorită de toată lumea. Calendaristic, a venit primăvara şi este posibil ca acesta să fie principalul motiv… Natura se trezeşte la viaţă, iar doamnele şi domnişoarele, pentru că este o lună dedicată în exclusivitate lor, se trezesc cu gândul la… schimbări.

Iar de cele mai multe ori, schimbările despre care vorbim se realizează în saloanele de înfrumuseţare. Diaspora Românească a stat de vorbă cu patru specialişti în acest domeniu, iar ei vă oferă câteva din cele mai noi tendinţe în make-up, manichiură-pedichiură, tunsori, culori, tratamente şi masaje.

Ce se poartă anul acesta – primăvara aceasta, care sunt preţurile, dar şi cum puteţi să beneficiaţi de un pachet întreg de astfel de servicii, aflaţi direct de la interlocutorii acestui amplu material. Aveţi nevoie doar de o programare la specialişti şi primăvara poată să înceapă…

Cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, redacția Diaspora Românească vă urează La mulți Ani!

 

 

Locul unde oricine se simte bine

Londra_Claudia_make-up artist

Se spune deseori că frumuseţea vine din interior… însă, nu chiar mereu, este de părere partea feminină. Şi în zilele când este greu de găsit şi au mare nevoie de „pastila de frumuseţe”, doamnele şi domnişoarele încep să o caute prin exterior, mai precis pe la saloanele de înfrumuseţare. Acolo unde îşi pun toate speranţele în mâinile persoanelor care au harul de a transforma cel mai banal păr într-o coafură demnă de a întoarce capete. Sau de a da culoare şi strălucire unghiilor, de a da formă, de a corecta, de a relaxa şi în final, de a reda şi de a pune în evidenţă trăsăturile feţei printr-un make-up rupt din reviste. Tehnicile de înfrumuseţare au devenit şi moduri de relaxare, iar saloanele cu astfel de servicii sunt, fără să exagerăm, locul de unde oricine, fie doamnă, fie domn, pleacă radiind de fericire… şi de frumuseţe!

 

Machiajul în timp…

Istoria machiajului a început să se scrie cu mii de ani în urmă. Încă din cele mai vechi timpuri, cosmeticele au avut un rol deosebit de important în tot ce înseamnă frumuseţea unei femei. Iar în timp, machiajul a devenit o artă. Specialiştii în domeniu spun că aplicarea atentă a machiajului pe faţă poate însemna legătura dintre ceea ce este femeia şi idealul pe care ce şi-l dorește.

Dacă în Antichitate machiajul era folosit pentru trezirea şi stimularea anumitor sentimente şi calităţi atât în persoana care priveşte, cât şi în cea care este machiată, în zilele noastre, machiajul poate fi o parte din personalitatea fiecăruia în parte. Poate fi pata de culoare de care avem nevoie zilnic.

 

Make-up artist

Fascinată de culori, de desene şi de feţele oamenilor, Claudia Mocanu este o româncă de 33 de ani din Bucureşti care a transformat jocurile şi jucăriile copilăriei într-una din cele mai frumoase meserii: cea de make-up artist. Pregătirea în acest domeniu a urmat-o la cea mai prestigioasă şcoală de profil din România, după care şi-a continuat studiile cu o specializare la Londra în cadrul The London Makeup School. Tânăra a sosit în Londra în urmă cu aproximativ un an de zile şi este de părere că româncele sunt unele dintre cele mai cochete femei, atunci când vine vorba despre machiaj.

 

„Culori pe feţele oamenilor”

„Pasiunea pentru make-up am avut-o încă din copilărie când încercam să mă machiez singură cu acuarelele. Întotdeauna am fost fascinată de culori. Îmi amintesc că îmi petreceam ore în şir desenând şi visând cu ochii deschişi că într-o bună zi voi pune aceste culori pe feţele oamenilor. Şi iată că aşa s-a şi întâmplat, visul meu devenind realitate. În acest sens, am decis să transform pasiunea în meserie şi timp de 9 luni, am urmat cursurile celei mai prestigioase şcoli în acest domeniu din România, Kruger Brent Agency Make-Up For Ever Academy, unde am învăţat pe lângă machiajele de beauty şi face painting, machiaje istorice, efecte speciale, machiaje pentru teatru sau film. După absolvire, am avut privilegiul să fiu angajată la aceeaşi şcoală la care am absolvit şi să predau cursurile de machiaj pentru începători. A urmat apoi o specializare la Londra în cadrul The London Makeup School, precum şi nenumărate seminare, dintre care aş putea să menţionez masterclass-ul susţinut de make-up artistul Alexandru Abagiu”, a declarat, pentru Diaspora Românească, Claudia Mocanu.

Ea oferă acum servicii de make-up pentru orice fel de eveniment: de la nunţi, botezuri, şedințe foto, catwalk, fashion, efecte speciale, reclame, filme etc. Doamnele şi domnişoarele interesate o pot contacta direct. „Nu lucrez într-un salon, ci mă deplasez la domiciliul clientului sau la locaţia cerută de acesta. Aşa că doritoarele nu trebuie decât să facă o rezervare şi eu mă voi deplasa acolo unde este nevoie de mine”, spune Claudia.

—————————————–

„Româncele sunt foarte cochete şi le place să aibă parte de un make-up profesionist, mai ales când este vorba de ocazii speciale. Pentru cine doreşte să aibă parte de un machiaj profesional, mă poate găsi la adresa wwww.claudiamakeup.co.uk. Acolo puteţi vedea şi o mică parte a muncii mele.”

Claudia Mocanu, 33 de ani, make-up artist

—————————————–

 

Ce se poartă primăvara aceasta?

Tendinţele pentru primăvara aceasta sunt din cele mai diverse, spune make-up artistul Claudia Mocanu: „Se poartă look-ul natural cu sprâncenele cât mai puţin pensate, chiar cele cu aspect masculin, dar şi culorile metalice sau cele neon. Faimosul smokey eye este încă în mare vogă. Preţurile pe care le practic eu variază în funcţie de locaţie şi de numărul de persoane doritoare. De exemplu, pentru un machiaj de seară, preţul poate fi între £60 – £120/persoană. În cazul filmărilor de o zi, deja vorbim despre alte tarife, pentru că aici se ia în calcul munca pentru o zi întreagă, aşa că se poate ajunge şi la £400.”

—————————————

Machiajul în istorie

 

 • În Egipt, femeile, după anumite băi parfumate, îşi acopereau corpul cu farduri, apoi realizau machiajul feţei, un machiaj dificil, meticulos şi cu mixturi complicate, cum ar fi faimosul «khol» (khol-ul era obţinut din antimoniu sau funingine) pentru înviorarea ochilor. Rujurile sub forma creioanelor serveau la accentuarea strălucirii buzelor. Frumoasele Egiptului obişnuiau să îşi prelungească machiajul ochilor spre tâmple, pentru a le da forma migdalei. Regina Cleopatra, simbolul frumuseţii egiptene, avea reţete precise după care îşi prepara fardurile.
 • În machiajul tradiţional japonez, faţa albă este un semn de nobleţe, așa cum apare în machiajul tradiţional japonez (kabuki). Chiar şi în ziua de azi, albul este considerat pentru japonezi un semn de nobleţe, dovadă fiind şi produsele lor de îngrijire, foarte multe fiind pentru albirea feţei.
 • În Grecia antică, femeile îşi albeau tenul cu calcar sau carbonat de plumb, genele erau vopsite cu funingine şi fixate cu albuş de ou.
 • În Roma antică, se foloseau cosmeticele din plin: khol pentru ochi, cretă pentru albirea tenului, ruj pentru obraji, depilatoare, spumă de mare pentru albirea dinţilor. Ovidiu a scris o lucrare care se numeşte «Arta înfrumuseţării», în care dădea tot felul de sfaturi şi reţete femeilor interesate.
 • În Anglia elisabetană era la modă părul roşu, iar femeile cu poziţie socială înaltă îşi dădeau cu albuş de ou pe faţă, în timpul zilei, iar noaptea dormeau cu cotlete de viţel pe ochi, pentru a li se întineri tenul.

—————————————

 

 

Manichiura, cartea de vizită a unei femei

Londra_Adriana_manichiura_Adryanails1

Conceptul de manichiură a apărut, potrivit istoriei, cu peste 5.000 de ani în urmă. La fel ca în trecut, şi în prezent femeile pun foarte mare accent pe o manichiură care să le pune în evidenţă frumuseţea mâinilor şi a unghiilor. Una dintre cele mai faimoase manichiuri este cea care a apărut în jurul secolului XX, în Paris: manichiura french. Cea despre care specialiştii în domeniu spun că este oricând la modă. Însă pe unghii se poartă culoarea care vă place, forma care vă defineşte, modelul care vrea să transmită ceva… se poartă personalitatea fiecăreia.

 

Meseria-pasiune

Atrasă de modele şi culori, Adriana Cârstea, o tânără de 23 de ani, care a ajuns în Anglia în urmă cu câteva luni, spune că atracţia ei către „colorarea unghiilor” a pornit încă de mic copil. Aşa că nu a stat prea mult pe gânduri şi a urmat un curs pentru manichiură-pedichiură.

„Îmi pictam unghiile de când eram la şcoala, îmi plăcea să îmi fac tot felul de modele, să colorez. Am norocul că nu am probleme cu unghiile, le pot purta mari şi astfel îmi pot face tot felul de modele. Am stat în Belgia patru ani şi acolo am absolvit un curs de calificare pentru manichiură-pedichiură, unghii false şi tot ce are legătură cu acest domeniu. Mi-am dorit întotdeauna să avansez…”, spune tânăra de 23 de ani din judeţul Braşov.

Chiar dacă o bună parte din experienţă a dobândit-o în Belgia, acum, Adriana se poate mândri că lucrează alături de specialişti la unul dintre cele mai faimoase saloane din centrul Londrei. Însă, în timpul liber… are clientele sale. „Eu pot lucra şi acasă la mine sau acasă la clientă. Am toată aparatura necesară, toate produsele. Am aparat UV, pilă electrică, toate produsele necesare pentru dezinfectare… exact ca la salon”, spune Adriana.

 

Unghiile din această primăvară

În ton cu anotimpul, specialiştii ne sfătuiesc că tendinţele în ceea ce priveşte manichiura sunt inspirate din natură.

„Anul acesta se poartă alb şi negru, culorile pastelate: roz, roşu, mov. Doar că diferă foarte mult aceste culori când vine vorba de forma şi mărimea unghiilor. De exemplu, pe unghiile scurte se poartă culorile pastelate, iar pe unghiile lungi se poartă culorile mai puţin stridente. Se poartă unghiile ascuţite… pe unghiile ascuţite se poartă foarte mult anul acesta albul imprimat cu ştrasuri. Sclipiciul la fel este în vogă anul acesta, modelele care conţin linii şi modelele florale. dar şi cele geometrice sunt şi ele la mare căutare”, este de părere Adriana, specialist în manichiură.

———————————————

„Pentru că îmi cer multe cliente, cel mai mult am observat că anul acesta se poartă unghiile medii şi rotunde cu aplicaţie de ojă semipermanentă. Dar în general, clienta este cea care decide. Depinde de preferinţa ei. Degeaba spun eu cuiva ce se poartă… important este ce le place.”

„Eu recomand gelul pe unghii pentru că este mai sigur decât oja permanentă şi modele de alb şi roşu sau alb mat şi culorile metalice. Sunt la mare căutare în această primăvară.”

Adriana Cârstea, specialistă în manichiură-pedichiură

———————————————

În topul tendinţelor, un loc fruntaş îl ocupă oja semipermanentă, spune Adriana. Explicaţia este simplă… durează mai mult! Româncele nu prea cer ojă semipermanentă poate pentru că nu sunt încă obişnuite cu ideea aceasta, dar englezoaicele sau celelalte naţionalităţi… poartă foarte mult acest tip de ojă care se retuşează o dată la 10-15 zile, depinde cât de mult le întreţine fiecare. Se aplică ca oricare altă ojă, doar că este, de fapt, un gel care se usucă la lampa UV. Deci, poate fi aplicată doar cu ajutorul acestui aparat”, spune tânăra de 23 de ani.

———————————————

„Preţurile cu care se lucrează în general în domeniul manichiură-pedichiură sunt mai mari faţă de cele cu care lucrez eu. Manichiura simplă (scurtare unghii, curăţare, pilire şi aplicare culoare) este £10, pedichiura simplă este £15, manichiura cu ojă permanentă este £15, unghiile cu gel £15, extensiile din gel £25, iar clipsurile £20. Retuşul acestora este între £20 şi £25. De obicei, clientele vin la mine acasă, dar în funcţie de zona în care stă o clientă, eu mă pot deplasa…”

Adriana Cârstea

———————————————

Dacă doriţi o programare, puteţi oricând să o contactaţi pe Adriana pe pagina sa Facebook – Adriana Cârstea, sau la numărul de telefon 075.8426.9648.

———————————————–

Ştiaţi că

 

 • Cuvântul manichiură vine din combinaţia latină de cuvinte „manus”, însemnând mână, şi „cura”, însemnând tratament. Arta manichiurii are o istorie îndelungată.
 • Acum 3.000 de ani, oamenii din Egiptul Antic şi China nu ştiau de posibilităţile manichiurii contemporane. Ei îşi acopereau doar vârfurile unghiilor în culori strălucitoare.
 • În timpul dinastiei Ming, femeile aristocrate îşi pictau unghiile cu negru sau roşu şi mai târziu, adăugau metale preţioase pentru a scoate în evidenţă lungimea unghiilor care era un simbol al statutului social.

———————————————–

 

Pagina 1 din 2:Pagina următoare

Autor articol: Oana Padureanu

Comentarii

O parere la “FRUMUSEȚE DIN MÂINILE ROMÂNILOR”

 1. Emil Spune:

  Buna Ziua. As dori sa stiu si eu cum pot sa fac rost de un numar e contact de la acest salon de SPA, as dori sa fac o programare sau daca puteti sa imi spuneti numele la acest SPA. Va multumesc frumos.

Spune-ti si tu parerea!