Fumatul. Interzis pe străzile din Londra!?

Articol publicat in sectiunea UK la bani mărunţi pe data 27 octombrie 2014

O veste neplăcută îi pândeşte pe fumătorii din Londra. Fumatul ar putea fi interzis în parcurile şi spaţiile publice din capitala londoneză, dacă o propunere în acest sens va fi aprobată de primăria oraşului.

Recomandarea făcută de fostul ministru al Sănătăţii, Ara Darzi, ar viza toate parcurile din Londra, dar şi alte spaţii publice, precum Trafalgar Square.

„Ideile şi măsurile pe care le propun sunt gândite pentru a fi aplicate în Londra. Totuşi, la fel de bine pot fi aplicate şi în alte oraşe din Marea Britanie, în care sute de copii se apucă de fumat în fiecare săptămână”, a explicat lordul Darzi, de profesie medic, informează Express.
De asemenea, şi actuala conducere a ministerului susţine acest plan. Guvernanţii britanici consideră că „este binevenită orice masură care ar duce la o scădere a numărului de fumători şi la o descurajare a tinerilor în acest sens”.

Documentul publicat cu titlul „O mai bună sănătate pentru Londra”, propune şi alte măsuri, cum ar fi acordarea de reduceri la transportul public pentru persoanele care parcurg pe jos o bună parte din drumul spre muncă, dar şi restricţionarea vânzării de alimente de tip fast-food în apropierea şcolilor.

În prezent, în Londra fumatul este interzis în baruri, restaurante şi instituţiile publice.

Autor articol: Oana Padureanu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!