Funeralii impresionante pentru Nelson Mandela

Articol publicat in sectiunea Politică externă pe data 16 decembrie 2013

Delegatia Romaniei – formata din premierul Victor Ponta, fostul presedinte Emil Constantinescu,  Bogdan Aurescu, secretar de stat in Ministerul Afacerilor Externe, si Mirel Palada, purtator de cuvant al Guvernului – a participat, marti, la Johannesburg, la funeraliile lui Nelson Mandela.

Premierul Victor Ponta a avut o intalnire cu presedintele american Barack Obama, cu care a discutat timp de 15 minute, in tribuna stadionului in care a fost organizata ceremonia in memoria fostului presedinte sud-african Nelson Mandela. Barack Obama l-a salutat pe Mandela ca pe un gigant al istoriei in fata zecilor de mii de oameni prezenti la funeraliile eroului luptei impotriva rasismului.

Ceremonia memoriala oficiala, desfasurata pe durata a aproximativ patru ore, pe stadionul FNB din Johannesburg, a strans peste 30 de sefi de stat si de guvern si alte 70 de personalitati din lumea muzicii, culturii, afacerilor, precum si fosti presedinti si premieri.

Nelson Mandela a murit, joi, la varsta de 95 de ani, inconjurat de familie pana in ultimele momente de viata, a povestit, luni, pentru BBC, fiica sa cea mare Makaziwe, relateaza AFP. Nelson Mandela a petrecut 27 de ani in inchisorile apartheidului inainte de a fi eliberat, in 1990, si de a deveni, patru ani mai tarziu, primul presedinte de culoare al Africii de Sud. „Nimeni dintre noi nu s-a nascut ca sa urasca si daca puteti invata o fiinta umana sa urasca, puteti sa o invatati si cum sa iubeasca, sa imbratiseze si sa ierte”, a adaugat Makaziwe Mandela.


Etichete: , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!