Furia lui Crin Antonescu

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 27 noiembrie 2015

Crin Antonescu43_1Fostul lider liberal Crin Antonescu a revenit în arena publică, după o absență îndelungată, pentru a adresa critici vehemente Partidului Național Liberal și premierului Dacian Cioloș. Într-o intervenție telefonică la România TV, Antonescu a vorbit despre partidul pe care l-a condus în termeni foarte duri.

„Cu părere de rău o spun, PNL, în acest moment, este pe nicăieri. Nici la putere, nici în Opoziție, nici în stradă, nici în casă, pentru că nu are o identitate, nu are cu adevărat o conducere și nu este niciun afront nici la dna Gorghiu, nici la dl Blaga.”

Fostul lider al liberalilor a declarat că partidul pe care teoretic îl reprezintă în Parlament „are o criză de conducere, care înseamnă o identitate, un lider care să fie partener cu președintele, dar ca să fii partener trebuie să exiști, ori nu avem această situație”. Cât despre actualii șefi ai formațiunii liberale, Antonescu este radical: „Nu există din punct de vedere politic. Ca să fii partener cu cineva trebuie să exiști, să fie doi.”

În același timp, fostul lider liberal consideră că premierul Cioloș nu este un tehnocrat, pentru că a făcut și face în continuare politică.

„Domnul Cioloș cred că a făcut politică la nivel înalt de câțiva ani de zile. A fi comisar european înseamnă a face politică la nivel înalt, a face politici la nivel european și nu cred că există guvernare în vreo formă care să nu facă politică. Oricum, conducând un guvern, în acest moment, domnul Cioloș face politică. Și încă o dată, fiind un om despre care am o impresie extraordinară până la proba contrarie, sper că va face politică într-un partid, pentru că numai astfel se poate face politică pe termen lung și temeinic”, a mai spus Crin Antonescu.

Fostul șef PNL a mai afirmat că nu manifestările de stradă de după tragedia din clubul Colectiv au schimbat guvernul. „Opțiunea domnului Ponta a fost să demisioneze, este în regula. Mai departe ca strada să facă un guvern este de neacceptat”, a declarat Antonescu pentru sursa citată.

Cât despre el, Antonescu își menține decizia de a se retrage din politică: „În mod categoric, nu revin. Decizia mea este definitivă.”

Crin Antonescu s-a retras din viața publică la finalul lui 2014, iar ulterior a declarat că la încheierea mandatului de senator (în noiembrie 2016) nu va mai candida pentru nicio altă funcție, dorindu-și să revină la catedră și să scrie cărți.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!