Furnizorul de energie, schimbat mai ușor

Articol publicat in sectiunea Social pe data 31 octombrie 2014

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a aprobat un ordin legat de procedura de schimbare a furnizorului de electricitate.

Printre modificările aduse în favoarea consumatorilor prin acest ordin sunt eliminarea posibilităţii suspendării procesului de schimbare a furnizorului de energie electrică, ca urmare a neachitării facturilor de energie electrică, precum şi prevederea explicită a faptului că procesul de schimbare a furnizorului este gratuit, fiind interzisă perceperea oricăror taxe sau tarife legate de parcurgerea etapelor specifice.

Asociaţia Furnizorilor de Energie Electrică din România (AFEER) apreciază că ANRE îndeamnă clienţii la neplată permiţându-le să schimbe furnizorul de electricitate chiar dacă au factura neachitată. „AFEER reiterează propunerea ca înainte de a-şi schimba furnizorul, un client final să plătească toate facturile, mai puţin pentru ultima lună de consum. Susţinem orice măsură care vizează îmbunătăţirea serviciilor la clienţii corecţi, dar nu înţelegem acest îndemn la neplată”, potrivit unui comunicat al Asociaţiei.

Asociaţia precizează că furnizorul de energie electrică îşi asumă un risc pentru ultima factură pe care urmează să o emită, iar decizia ANRE ar putea conduce la impunerea de către furnizori a unor garanţii financiare, care măresc costurile şi sunt greu de constituit de către unii consumatori.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!