Furtuna Desmond şi Marea Britanie, inundată

Articol publicat in sectiunea UK la zi pe data 10 decembrie 2015

uk-inundatie-furtuna-desmond-cumbria-1

Aproape 60.000 de locuinţe au rămas fără curent electric în nord-vestul Angliei, din cauza precipitaţiilor puternice aduse de furtuna Desmond, care s-a abătut week-end-ul trecut asupra Marii Britanii.

Cel mai afectat oraş a fost Carlisle, unde aproape 350 de militari din Batalionul 2 al Regimentului Duke of Lancaster au fost mobilizaţi pentru a ajuta serviciile de salvare în operaţiunile de evacuare a sinistraţilor. Apa a ajuns la înălţimea unui om în unele locuri, iar precipitaţiile au continuat în cursul acestei săptămâni. Premierul britanic David Cameron a anunţat pe contul său de Twitter că a convocat o reuniune de urgenţă Cobra pentru a evalua situaţia şi a „face totul“ pentru cei afectaţi de furtuna Desmond.

Aproape 60.000 de locuinţe au rămas fără curent electric, a anunţat compania Electricity North West, adăugând că remedierea situaţiei ar putea „dura câteva zile“.

La Londra, un bărbat a murit după ce vânturile puternice l-au împins în stradă în faţa unui autobuz care l-a lovit din plin. Meciurile de fotbal şi de rugby programate în nord-vestul Angliei şi în sud-vestul Scoţiei au fost amânate. Desmond este cea de-a patra furtună care a lovit Marea Britanie în ultimele luni.

 

trimiteri-sus-4

Cutremur. Kent răvăşit, lumea panicată

Noul „salariu de trai” strică apele pe piaţa muncii din UK

Carnavalul Notting Hill a trecut ca o ploaie torenţială

VIS DE LIBERTATE ÎNTR-UN CONTAINER

trimiteri-jos-4

 

După sute de ani, furtuna „trezeşte” o cascadă din Anglia

Duminică dimineaţă, un şuvoi de apă a început să curgă de pe stânca Malham Cove, cu o înălţime de 80 de metri, situată în North Yorkshire. Astfel, s-a creat cea mai înaltă cascadă neîntreruptă din Anglia.

Imaginile postate pe YouTube au adunat în câteva zile peste 300.000 de vizualizări.

Cascada „reînviată” de ploi dispăruse în urmă cu câteva sute de ani, iar acum este cu mult mai înaltă decât Hardraw Force (30 de metri), deţinătoarea recordului în Anglia.

 

Cascada Malham Cove „reînviată”

 

 

Inundaţia provocată de furtuna Desmond

 

 

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!