Fustă scurtă la orice vârstă!

Articol publicat in sectiunea Femina pe data 6 martie 2015

fusta mini1Fusta mini este un simbol al feminității și sub nicio formă nu ar trebui să renunțăm la ea, indiferent de forma corpului nostru, indiferent de vârsta pe care o avem.

Fusta scurtă este până la urmă un statement. Înseamnă că avem încredere în noi, că suntem independente și pline de viață! Iar încrederea de sine se traduce în atractivitate, în simpatia celor din jur.

Așa încât pledăm pentru dreptul oricărei femei de a purta fustă scurtă. Totuși, e drept, în funcție de personalitate, de vârstă și de forma corpului, e bine să respectăm câteva reguli esențiale de estetică. Fiecare putem găsi fusta scurtă ideală, care să ni se potrivească, să ne facă să ne simțim atrăgătoare și pe care să o iubim. Putem să purtăm fusta scurtă indiferent de vârstă sau de forma corpului.

 

Fustă scurtă, bust acoperit

Cea mai frecventă greșeală pe care o fac femeile atunci când poartă fustă scurtă este că nu își dau seama cât de departe pot merge cu noțiunea de „sexy”. Este foarte simplu. Dacă ne descoperim picioarele, trebuie să acoperim în partea de sus. Gândiți-vă la cămăși sau bluze deosebite care să nu arate prea mult din umeri sau decolteu. Efectul va fi unul garantat – veți arăta că sunteți o femeie stilată, cu bun gust, în același timp încrezătoare în farmecul dumneavoastră.

Gândiți-vă la șaluri, jachete, pulovere, blazere sau bluze lejere și la culori mai închise pentru a reuși să minimalizați efectul spectaculos și ușor ostentativ al unei fuste mini.

 

Fusta scurtă cere tocuri

Evitați să purtați tocuri foarte subțiri la o fustă scurtă, pentru că se creează același efect nedorit – trebuie să nu exagerăm cu ideea de „sexy”, să fim discrete. În locul modelului stiletto, alegeți pantofi „pump”, botine sau cizme cu tocuri pătrate sau chiar ghete (la o ținută mai nonconformistă). Purtați tocuri subțiri doar dacă este vorba despre o ținută de seară.

Totuși, recomandăm tuturor femeilor să poarte tocuri la fustă scurtă, pentru că ele dau o alură deosebită. Femeile înalte își permit să poarte fustă scurtă și fără tocuri. Dacă este vorba despre o ținută de zi, este chiar indicat ca ele să aleagă încălțămintea fără toc sau cu tocuri mici.

Fustă scurtă pentru orice femeie, la orice vârstă

Nu trebuie să copiem pe nimeni. Ceea ce vine bine unei femei nu îi vine neapărat bine și celeilalte. Cel mai important este să fim sincere cu noi înșine. Majoritatea modelelor de fustă mini vin bine femeilor fără probleme de greutate, dar asta nu înseamnă că un trup mai rotunjor poate fi privat de fericirea de a se simți bine într-o fustă scurtă.

Sezonul mai rece chiar le avantajează pe femeile cu forme, pentru că materialele groase și dresul dens subțiază. Clasica fustă în tăietura A le avantajează pe majoritatea femeilor, deci poate fi o opțiune bună oricând. Dacă ne gândim la vârstă, acest tip de fustă este nimerit pentru femeile de peste 30 de ani. În același timp, fustele mini conice le avantajează mai mult pe fetele slabe, tinere și cu picioare lungi.

Pentru femeile de peste 40 de ani, lungimea fustei trebuie să mai crească puțin. De asemenea, femeile din această categorie de vârstă tind să caute mai mult confort și libertate de mișcare atunci când își aleg fusta mini. Sunt foarte potrivite fustele „stil A”, dar gândiți-vă la fuste în stil kilt, „fuste parte peste parte” sau fuste cu pliuri. Culorile mai închise sunt recomandate.

Peste 50 de ani, fustele scurte trebuie să devină mult mai conservatoare. Trebuie să creați acel look al femeii de carieră. La această vârstă, fusta scurtă înseamnă nu mai mult de 2-3 centimentri deasupra genunchiului. Purtaţi-o cu o bluză, jachetă, blazer sau chiar un pulover în stil oxford pentru ţinuta de zi.

Autor articol: Diana Roman

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!