Fuziune la cald: PMP – UNPR

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 15 iulie 2016

Traian Băsescu (PMP) si Valeriu Steriu (UNPR)2În cadrul unei conferințe de presă susținute la sediul PMP, președintele partidului, Traian Băsescu, și președintele UNPR, Valeriu Steriu, au anunțat  fuziunea celor două formațiuni politice.

„Astăzi am finalizat un proces de negociere care durează de două săptămâni, un proces de fuziune între PMP și UNPR. Sunt destui parlamentari din UNPR care au plecat la PSD. Nu ne deranjează, pentru că dorința noastră este să facem o fuziune cu un partid în care cea mai mare parte a parlamentarilor nu are opțiune pentru PSD”, a declarat Traian Băsescu. La rândul său, Valeriu Steriu a adăugat: „Este un proiect în care ne-am pus speranța să oferim un viitor celor care ne-au votat. Asta este varianta cea mai bună”.

Fostul președinte al României a oferit și detalii concrete despre partidul rezultat în urma fuziunii. „Am semnat cu dl președinte Steriu acordul de fuziune. Partidul se va numi PMP, însemnul electoral se menține cel al PMP și imnul este cel al PMP. Noul partid păstrează toate însemnele PMP. Va fi o distribuție echilibrată a puterii în teritoriu. Analiza pe care o facem de două săptămâni ne arată că acolo unde PMP este puternic, sunt slăbiciuni la UNPR. Noul partid va avea patru prim-vicepreședinți, se vor partaja funcțiile în mod egal”, a mai adăugat fostul șef al statului, menționând că din partea PMP cei doi prim-vicepreședinți sunt Cristian Diaconescu și europarlamentarul Siegfried Mureșan.

Întrebat dacă Gabriel Oprea își păstrează funcția de președinte de onoare pe care o deținea în UNPR, Băsescu a răspuns râzând: „Care UNPR, că partidul nu va mai exista, rămâne doar cu onoarea”.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!